Creeper

tisdag, oktober 17, 2006

Räcker det inte nu?

Men, nu får det väl allt vara nog. Folk kan inte avgå i parti och minut bara för att någon betalat någon svart någon gång i livet.

Finansministern har gjort det, SvT-chefen nu senast, Mona Sahlin och förra justitieministern Thomas Bodström har gjort det (även om jag gärna såg honom försvinna från politiken av rent politiska skäl), och så fick Maria Borelius och Cecilia Stegö Chiló avgå för att de hade gjort det.

Med bara perfekta helyllemänniskor på ministerposter så är snart den här regeringen verklighet. Det om något är läskigt.

8 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Om du menar Borgs barnflicka är det långt ifrån säkert att han har gjort något brottsligt, efter en överslagsräkning tycks familjen betalat flickan 11500 15000. Även om gränsen går vid 10000 per kalenderår så kan Anders Borg ha betalat 10000 liksom hans fru således 20000 kr.

17 oktober, 2006 13:35  
Anonymous Anonym sa...

Vi är fullt medvetna om att nuvarande regering långt ifrån helyllemänniskor: många skattesmitare och tvavgiftsskolklare sitter kvar så var vill du komma egentligen Johanna?

17 oktober, 2006 14:04  
Blogger Emil Eklindh sa...

ja äåntligen fler som tycker som jag.

Nu kan vi väl grasnka politiken istället för skvallret?

17 oktober, 2006 14:12  
Anonymous Anonym sa...

SR polisanmälde en av ministrarna, finner man henne skyldig till brott skulle vi ha haft en brottsling i regeringen. Ska gränsen för helyllemänniskor flyttas till brottsling-icke brottsling? Tror inte det du.
Nu lipar borgarna för att de blir granskade... välkomna till politikersverige.
/Alex

17 oktober, 2006 15:46  
Anonymous Anonym sa...

Teknisk fråga: Hur kan du se vad folk googlar på för att komma hit? Trackbacksen förstår jag för de finns som funktion i Blogger Beta, men... googlingarna? Missade btw ditt svar på mitt tidigare inlägg, om vårt årsmöte. :D MVH fiphi

17 oktober, 2006 18:14  
Blogger Johanna Nylander sa...

Alex, rätt många svenskar är brottslingar i den bemärkelsen om man räknar med samtliga som någon gång inte jobbat/anlitat någon svart och struntat i tv-licensen. Knappast något som borde vara grundande till att inte bli minister.

För övrigt var det en par i förra regeringen som också anlitat svarthjälp, bara med skillnaden att facket inte tyckte det var viktigt att polisanmäla dem, och Persson tyckte inte det var skäl att låta dem avgå.

Fiphi, använder mig av en statistiktjänst (eller egentligen två) google.com/analytics gör att man lätt ser vad folk googlat på.

17 oktober, 2006 19:55  
Anonymous Slabbe sa...

När man går till val på att stoppa fusket (i sjukförsäkring, a-kassa och föräldraförsäkringen) så får man stå ut med att ens ministrar får utstå kritik. Det är inte särskillt konstigt. Men detta kommer blåsa över. Jag vill också se resultatet av allianssegern.
Föresten i den praktiska politiken får man stå ut med att bli granskad och kritiserad, även om det inte alltid känns helt rättvist.

17 oktober, 2006 21:32  
Anonymous Anonym sa...

Går man till val på att stoppa fusket hos dem nedriga låginkomsttagarna så bör man inte bygga en regering med egna fuskare, men dem är ju "lite bättre" så det kanske går jämt ut då?

Tycker det mest patetiska är de borgerligas gnäll över att bli granskade, vad trodde ni egentligen? Var var ni när sossarna granskades förresten? Men då var det väl okej antar jag.

Känns ju inte lite ironsikt att du som krävt avgångar hit och dit när regeringsmakten var röd nu tycker att det allt får vara nog.

18 oktober, 2006 15:38  

Skicka en kommentar

<< Home