Creeper

fredag, oktober 13, 2006

Obligatorisk läsning

Krohnman och Sakine är i farten i dagens Expressen. De skriver om kulturen i ungdomsförbunden. Jag har nog ingenting att tillägga. Förutom att många (i alla fall internt) kommer tycka att de klagar för mycket, inte vet vad de talar om, påstå att det ändrat sig och förneka att det pågår.

3 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Sakine och Kronman har mycket rätt i det som dom skriver om i Expressen idag. Jag litar på att du ändra detta till det bättre nu Johanna, du är ju trots allts kvar inom politiken. Jag tror att du skulle klara av det utmärkt.

13 oktober, 2006 13:49  
Anonymous Anonym sa...

Roligt att Sakine och Krohnman hela tiden tar upp "SSU basen" som dåligt exempel, Sjödin söp sig full och bråkade med en vakt uhhhhu på sin fritid guuud va hemskt, hela högern måste vara förfärad. Förövrigt kommer inte deras artikel uppröra någon alls då den innheåller gammal och vida känd information, alla vet vid det här laget hur det står till med ungdomsförbunden... Men snacka om att såga av den grenen man själv sitter/satt på alltså hehe

13 oktober, 2006 16:06  
Blogger Rick Falkvinge sa...

Att ändra en kultur i en organisation är något av det svårare man kan göra.

När en organisation grundas, oavsett om den är ideell eller kommersiell, så är det alltid ledarens-grundarens attityder som speglas genom hela organisationen. Det tar flera år innan en kultur kan ändras genom "självdrift", så att säga, och då ändras den nästan alltid efter de incitamentsmodeller som finns i organisationen.

Medlemsantalet i SSU och Ung Vänster, som nämns som exempel, är typexempel på incitamentsmodeller - fler medlemmar ger fler fördelar (både pengar och representation), och om någon börjar småfuska och kommer undan med det och det blir känt att det går, så är vägen tillbaka rätt jobbig.

En kultur kan bara ändras från toppen, och det är något av det svåraste en ledning kan ge sig på. Det räcker inte med ett direktiv att "nu ska vi göra så här i stället" - det krävs målmedvetet och hårt arbete, ofta under flera års tid, om "fel" kultur har satt sig i en organisation.

Läsvärt, annars. Stämmer rätt bra med vad jag kommer ihåg från min tid i MUF/MSU. Det var för övrigt också av precis den anledningen jag gick ur (så det ringer en klocka)...

13 oktober, 2006 17:02  

Skicka en kommentar

<< Home