Creeper

torsdag, september 14, 2006

Moralpanik och godisförbud för vuxna

Nu har den statliga moralpaniken allt gått för långt. Skolminister Baylan presenterade igår ytterligare en anledning till varför man inte ska rösta på socialdemokraterna.

Socialdemokraterna vill nämligen att skolan ska vara en "läsk och godisfri zon", och det ska tydligen också innefatta även gymnasiet, där det till och med går vuxna människor.

Moralpanik och absurditeter. Istället för att lära barn vad som är nyttigt och inte, så att de kan välja bort godis själva, så vill man instifta allomfattande förbud. Inte ens vuxna gymnasieelever verkar vara stora nog att fatta beslut som vad man köper i skolcafeterian eller inte, utan det är det pappa staten som ska bestämma. Inte heller finns det väl enligt socialdemokraterna en enda skola i hela landet som ligger i närheten av något annat ställe man kan köpa godis eller läsk på.

---

På tal om godis så fick jag idag min första talargåva för denna valrörelsen. En chokladask. Annars brukar det vara dåligt om sånt, utan mer att man blir bjuden på skolmat. Integrationsdiskussioner med en fordonsteknisk klass.

---

Miljöpartister är trevligast att debattera mot. Tätt följt av kristdemokrater. En eloge till er. Ett partis representanter brukar inte ens hälsa (finns något undantag), personligen tycker jag man borde kunna skilja på sak och person.

4 Kommentarer:

Blogger isecore sa...

Sverige är på god väg mot ett nanny-samhälle enligt brittisk förebild. Staten ska göra alla val åt medborgarna så att dessa inte behöver använda sina egna huvuden utan lugnt kan fortsätta bli övervakade av Thomas Bodström och övriga fascister.

14 september, 2006 20:08  
Anonymous Anonym sa...

Förbud löser sällan några problem. Jag skulle tro att ungdomarna istället vandrar till närmaste kiosk och köper ännu mer godis än normalt.

14 september, 2006 20:11  
Blogger A.R.Yngve sa...

Borde man inte istället införa godisfria butiker?

Så att shoppande politiker inte frestas att snatta och stoppa i sig snask som förstör deras tänder... för deras eget bästa alltså!
;-)

Allt det här förbudssnacket gör mig så gottesugen! Måste ut och köpa kolasnören och en påse Bilar...

14 september, 2006 20:28  
Blogger Bjorsa sa...

Förbud suger. Men din lösning att istället LÄRA barn så de kan göra medvetna val, det är ju för fan redan gjort. Alla vet att godis är onyttigt och morötter bra. Ditt resonemang blir än tydligare exponerat i frågan om rökning. Eller varför inte droger? Ska man få välja själv där också?

21 september, 2006 15:36  

Skicka en kommentar

<< Home