Creeper

onsdag, september 13, 2006

Den bortglömda fisken

Folkpartiet vill tillåta skyddsjakt på skarv, vill kunna införa lokala regler för gödselanvändning för att motverka övergödning och kväveutsläpp, öka kunskaperna om kemikalieutsläpp, se till att fiskare inte tar för stora bifångster (vilket tumlarna borde bli glada för), och ha miljömärkt fisk.

Så även folkpartiet är lite miljövänliga, och förordar konsumentmakt när det handlar om fisk istället för torskfiskestopp.

---

Nu har jag gjort mitt mest otippade inlägg i den politiska debatten, och den största anledningen är att Patrik hade fördomar om att jag inte borde kunna nåt om jordbruks eller fiske-frågor.

13 Kommentarer:

Anonymous SixDays sa...

Miljöfrågor är viktigt och det gläder mig att det inte bara är stollarna i miljöpartiet som tycker det.

Sen kan man ju fråga sig varför man ska vara totalt insatt i jordbruksfrågor eller fiskefrågor. Jag har svårt att tro att du är insatt i frimärkssamlande, skogsbruk, syjunta 101 etc. Finns ju folk som får in sin inkomst genom det med. :P

13 september, 2006 20:02  
Blogger Johanna Nylander sa...

Hrm, jag har faktiskt en fimärksamling hemma (visserligen sen jag var åtta år, men lådan är stor), jag äger en symaskin, kan knyppla (inte sticka däremot, och jag hatar att brodera), och när jag var besökte ett skogsbruksgymnasium för nån vecka sen så gick det rätt bra (jag har lite koll på diselskatter, skogsvård, barkborrar och sånt). Så är du säker?

:)

13 september, 2006 23:53  
Anonymous Anonym sa...

Johanna: På vilket sätt hjälper det miljön att skjuta ner skarvar?

14 september, 2006 09:56  
Blogger Johanna Nylander sa...

Anonymous; för många skarvar skadar växtligheten och andra djurarter, fågeln är enligt vissa ett skadedjur, eftersom de lätt tar över häckningsområderna helt.

Spana gärna in wikipedialänken i texten för mer info om skarven.

14 september, 2006 15:09  
Anonymous Anonym sa...

Johanna: Så ditt kära facistparti (fp) vill alltså behålla eller bygga ut kärnkraften och sänka bensinskatten men skjuta ner några skarvar för att de påstås förstöra miljön? hahaha

14 september, 2006 17:46  
Blogger Johanna Nylander sa...

Fp är inget facistparti.

14 september, 2006 21:23  
Blogger figge sa...

fascism, i första hand en italiensk politisk rörelse, grundad och ledd av diktatorn Benito Mussolini...

Hur stämmer detta på folkpartiet? Jadu... det får herr/fru Anonymous gärna förklara...

14 september, 2006 23:44  
Blogger ~Karin Långström Vinge~ sa...

Vad tänker du i vargfrågan, Johanna? *nyfiken*

15 september, 2006 04:46  
Anonymous Anonym sa...

Hur kan fp som sägs vara liberala alliera sig med kd som är djuptgående konservativa? (senaste exemplet är hägglunds utspel om att homosexuella inte ska få gifta sig i kyrkan)
Att nyttja spionage på politiska motståndare och premiera buggning av befolkningen är nog med argument för att kallas facistpartiet istället för folkpartiet punkt slut case closed

15 september, 2006 08:20  
Blogger figge sa...

Politiska spionage har existerad i alla tider, på mer eller mindre smidig nivår. Sossarna spanar på moderater som spanar på sossar som spanar på fp som spanar på s... osv. Skillnaderna mellan i år och tidigare är att någon blev avslöjad och använde sig av ny teknik. Försvarar inte spionaget i sig, men tror knappast att alla andra partier är oskyldiga.

Eftersom att S vill samarbeta med V så är de inte bara kommunister de vill troligen ha med Mp på något hörn, och då är de även miljöextremister. Kd är konservativa, ja. Men knappast extremister (precis som V och Mp inte är det). Vad jag vet ang. buggningen så är det ett fåtal individer som är för det medans många är mot, t.ex LUF (vad jag vet). Fast... som alla vet så är det ju farligt att samarbeta med någon som har olika åsikte än en själv... vem vet, man kanske kan ha en sansad diskussion med den andra parten.... hu så hemskt.

15 september, 2006 12:57  
Blogger Johanna Nylander sa...

Karin, jag tänker inte så mycket på vargfrågan, utan försöker hålla mig utanför. Spontant så är det nog en fråga som borde tas upp närmare medborgarna i de regionerna som har varg, och inte i riksdagen.

Anonymous, I frågor där KD är djupt konservativa allierar sig inte fp med dem. Folkpartiet skulle jag istället säga fungerar som en garant för att KD:s åsikter i tex. hbt-frågor aldrig kommer gå igenom i alliansen.

Ang. spionaget så handlar det fortfarande om enskilda personer, och inte folkpartiets politik, och ang. buggning så har vi isåfall både en riksdagsmajorietet och en befolkningsmajoritet som är facister om man ska följa din logik. Jag gillar inte buggning överhuvudtaget, men eftersom att ett buggningsförslag verkar komma att gå igenom oavsett, så ser jag hellre att man har fp:s restriktioner på det (som rätt till upprättelse i efterhand och liknande) än att man kör helt på s&m:s linje.

16 september, 2006 13:57  
Anonymous Anonym sa...

Så om man röstar på facistpartiet (fp) så röstar man alltså på att:
* Sänka bensinskatten så att utvecklingen av alternativa bränslen försenas kraftigt.
* Bygga ut kärnkraften så att vi ökar vårt beroende av smutsig el.
* Tillåta avlyssning av personer även om de ej är misstänkta för något brott.
* Införa strängare straff för brott mot upphovsrätten (trodde johanna var för fildelning men hade visst fel)
Och sen kallar man sig
Allians För Sverige hahaha Det måste vara århundratets ironi! Grattis

16 september, 2006 16:52  
Anonymous Erik sa...

anonymous, det var rent enfaldigt...

* rödgröna vill höja bensinskatten, men sätter samtidigt tullar för att fördyra införsel av billig etanol. Det om något försenar införande av etanoldrivna bilar. (Någon klyftig rödgrön sa t.o.m. att etanol skulle vara lika dyr som bensin, så det blev "rättvist". Framsynt...)
* kärnkraft "smutsig el"? Den smutsigaste elen är olja och kol. Det är den slags el som de rödgröna vill importera från grannländer, när vi inte producerar tillräckligt med el själva. Klyftigt...
* Det är vad Bodström förespråkar. Han vill ju t.o.m. kunna avlyssna tidningar, bara utifall att...

Och vad gäller skarven, den som säger att den *påstås* förstöra miljön är för dåligt påläst för att det ens ska vara värt ett bemötande. Skarven, i de mängder det handlar om här, förstör naturen, tar över totalt, och fiskar ut sjöar och kuster.

17 september, 2006 18:28  

Skicka en kommentar

<< Home