Creeper

torsdag, september 14, 2006

Den bortglömda flyktingpolitiken

Flyktingpolitik är en fråga som knappt diskuterats under denna valrörelsen. Troligen för att vare sig socialdemokraterna eller moderaterna har någon särskilt stolt historia i ämnet, utan ofta brukar kompromissa om saker som rör flyktingar tillsammans. Därför så har Sverige så många fällningar i FN:s tortyrkommité, och hela asylpolitiken är usel.

Jag vill egentligen lägga ner hela migrationsverket. Idag är det både onödigt och ofungerande.

Öppna istället upp gränserna. Låt människor komma hit om de vill, och låt människor arbeta och studera bäst de vill. För de som flyr undan krig och förföljelse ska det finnas någon form av akut hjälp, och för de som vill stanna, så bör vi öppna upp arbetsmarknaden och erbjuda språkundervisning, något vi knappast behöver ett tårtfirande verk för. Enkelt, humant och solidariskt.

Att människor fortfarande lever gömda, att inte alla fick stanna vid försöket till en amnesti för snart ett år sedan, eller att väldigt många blir psykiskt dåliga av asylprocessen är något som många talar tyst om.

Men så har ju den här valrörelsen också handlat om Persson och Reinfelt, och även om jag föredrar den senare, så är moderaterna en lika stor bov som socialdemokraterna i frågan om varför vi har sån dålig asyl- och flyktingpolitik idag.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home