Creeper

tisdag, september 12, 2006

Jag har redan röstat på folkpartiet

Nu ska jag snart spana uppdrag granskning, men först tänkte jag bara nämna nåt som helt kommit bort senaste dagen.

Jag har röstat för första gången i mitt liv.

Eftersom jag bara var 17 under europaparlamentsvalet i juni 2004 så är det här första gången jag fått chansen, och valet var enkelt. Jag hittade nämligen den ultimata personvalskandidaten som tycker exakt som mig - jag själv :)

13 Kommentarer:

Anonymous Slabbe sa...

Du har alltid chansen och ångra ditt val och åka till din vallokal på söndag. Skulle vara intressant och veta villket andrahands val du har ifall folkpartiet plötsligt drog sig ur?

Har du föresten frågat Expressen om deras upphovsrättsintrång? Eller hade de frågat dig innan de använde bilden på dig i sin artikel? :)

12 september, 2006 20:40  
Blogger Johanna Nylander sa...

Jag har faktiskt en valsedel för piratpartiet liggandes i hyllan :) Fast jag hoppas inte behöva använda den...

Annars vore det nog centern eller moderaterna. Moderaterna i kommunen (eftersom att centern på landsbygden brukar vara läskiga, och jag vill inte ha en hög kommunalskatt), och till regionen har jag ingen aning.

Hade inte miljöpartiet inneburit sosseregering så hade de kunnat få en sympatiröst. Men, jag är rätt övertygd folkpartist, trots den gångna veckan.

12 september, 2006 21:13  
Blogger Backpacker sa...

Vänta nu, ville inte fp ge polisen rätt att bugga osv? :/ frihetsminskande?

12 september, 2006 21:16  
Blogger Johanna Nylander sa...

Slabbe: Ang bloggbilden så har de inget tillstånd från mig. Det kan dock vara så att det finns nån form av kryphål i lagen som handlar om att de kan få använda den om det finns ett "starkt journalistiskt syfte" eller nåt i den stilen,och isåfall är det lönlöst att klaga.

Fast jag ska ta reda på det närmare.

Backpacker: Men det var därför jag kryssade mig själv, jag är nämligen emot allt sånt :)

12 september, 2006 21:19  
Anonymous Anonym sa...

rösta på sig själv?! hahahaha ännu ett självmål för stackars johanna

13 september, 2006 00:28  
Blogger figge sa...

Anonymous:

Tror du inte att Bosse Ringorm röstar på sig själv, precis som Thomas Bodström och Leif Pagrotsky?
Och alla andra riksdagskandidater....
Det är ju precis lika konstigt som att Göran Persson kommer rösta på socialdemokraterna eller Göran Hägglund på KD...

13 september, 2006 01:22  
Anonymous Anonym sa...

visste ni att det anses ointellektuellt att rösta på sig själv? nej så klart ni inte visste det, ni är ju timbros amré av frihetskämpande liberaler*!

* Ordet Liberal(tm) ägs av
Folkpartiet.

13 september, 2006 10:15  
Anonymous CJ sa...

"visste ni att det anses ointellektuellt att rösta på sig själv?"

Uhm, what? Är det mer cred i rödvins-palestinasjals-kretsar att rösta på... någon annan? God damn, bäst att man inte framstår intälläktuäll det här året! Gu'ske'vare oss! :)

13 september, 2006 11:49  
Blogger figge sa...

"visste ni att det anses ointellektuellt att rösta på sig själv?"

Jag skulle rösta på mig själv, som Johanna skriver... den ultimata ultimata personvalskandidaten är sig själv, hade jag fått välja hade det funnits ett parti som tyckt 100% som jag, och hade röstat på det, johanna röstade på den som hon höll med mest... sig själv. Och det är korkat?

13 september, 2006 13:47  
Anonymous Anonym sa...

Tycker det är intressant att vara för frihet och fildelning och sedan rösta på ett fascistiskt parti som hatar fildelning...

13 september, 2006 14:49  
Anonymous Johan sa...

Jag har svårt att se varje liknelse mellan Folkpartiet (som jag själv inte skulle rösta på, bland annat på grund av de invändningar som de personer som kallar dem för fascister har) och fascismen som någonting annat än en förminskning av fascismens hemskheter och till och med viss legitimering. Oavsett är det ett fruktansvärt barnsligt grepp; det är nu knappast särskilt svårt att hitta fungerande invändnignar om man tar sig tio sekunder extra istället för att slänga ur sig någonting dylikt löjligt.

//JJ

13 september, 2006 15:08  
Blogger figge sa...

Anonymous skulle vara intressant att vet vem du är. Vad jag vet så hatar inte Fp fildelning, utan de har andra åsikter än t.ex piratpartiet i frågan, sen har många individer i Fp en annan åsikt i fildelningsfrågan än partiet. Fast individuella åsikter verkar vara förbjudet på vänsterkanten, där alla ska stöpas i samma form och tycka samma saker... lite som vissa faciststater gjort genom tiderna...

13 september, 2006 17:54  
Anonymous Anonym sa...

När egennyttan träder in så väger den ideologiska övertygelsen lätt.

Det är å ena sidan ganska självklart att du röstar på dig själv, men å andra sidan är det en röst på fortsatt marsch in i Bodströmssamhället. Detta oavsett hur du rationaliserar ditt val. Den enda skillnaden är att det kanske blir Pehrsson som håller i ratten i stället.

17 september, 2006 02:08  

Skicka en kommentar

<< Home