Creeper

tisdag, augusti 15, 2006

Porr, musik och lite bullshit

Ett antal av våra styrande politiker (i synnerhet en som börjar på B och slutar på odström) borde sett kvällens andra avsnitt av Bullshit (tv6). Det repriseras på söndag (nån gång runt 18-19 tror jag), och går annars att finna här (s02ep02). Om säkerhetshysteri och om alla som vill känna sig så trygga, trots att saker och ting blir säkrare.

---

Folkpartisten Erik Svansbo har gjort en vallåt. Du kan ladda hem den här. Moderaterna har sin. Någon som vet fler?

---

När vi ändå är inne på olika sorters underhållning tänkte jag kommentera den där undersökningen om att hälften av alla ungdomar vill förbjuda porr. Jag tror man kan tolka svaret på två sätt.

- Det första är det positiva. Min alldeles ovetenskapliga analys av det hela är att den största andelen förbudsivrare tagit ställning mot all den dåliga kvinnoförnedrande porr som finns, och inte mot ett förbud i sig. Det är bara ett antagande, men jag tror att det är bakgrunden till att man säger nej i en sån undersökning. Kanske kan det visa på någon sorts avståndstagande från den typen av underhållning.

- Det andra är det negativa. Porr skall givetvis vara tillåtet (utom barnporr). Till och med extremt dålig porr som objektifierar till max, eller bara är totalt vidrig (däremot tycker inte jag, och har grymt svårt att förstå, att människor ska lägga pengar på det, ingen efterfrågan - inget utbud). Upplysningsvis är nämligen inte all porr vidrig. Dessutom så finns det porr som är av och med och för bara män, liksom det finns porr som är av och med och för bara kvinnor. Heteronormen flödar på rätt bra under i princip samtliga porrdiskussioner. Det är också svårt att säga vad som är porr och vad som inte är porr. Erotiska bilder? Är inte det bland det mest subjektiva vi har?

---

Irans president har börjat blogga. Den mannen är läskig, och farlig. Bloggen läses förslagsvis ihop med Fria Iranvänner.

---

Noterbart är annars den höga google-potential denna bloggpost borde ha. Både piratebay och porr nämns.

---

Kullersten och högklackade stövlar i kombination med EM-maraton i friidrott och inställda spårvagnar är inte en bra kombination. Tvåhundrameter stilett på kullersten borde bli EM-gren. Ser redan fram emot de manliga tävlande...

---

Uppdatering: Ami skriver om synen på porr, ungefär så som jag hade velat formulera det om jag skrev längre. Läsvärt.

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Ja, Moderaterna kommer vinna med sin frikyrkliga låt. Svansbos låt kommer inte långt eftersom alla radiostationer kommer få saftiga böter om de spelar den.

15 augusti, 2006 05:58  
Blogger Vidde sa...

Hur läste du Irans presidents blogg? Det är bara konstiga tecken och utrikiska när jag går dit. Är du haj på sånt? ;)

15 augusti, 2006 09:34  
Anonymous Mattias Lönnqvist sa...

Vidde: klicka på den lilla amerikanska flaggan (långt upp till höger) så får du bloggen på engelska.

Inte för att den blev mer läsvärd så, men i alla fall så nära förståelig som man komma.

15 augusti, 2006 10:51  
Blogger Magnus Persson sa...

Centerpartiet har en återanvänd vallåt, allt för att tänka på miljön! ;-)

15 augusti, 2006 14:43  
Anonymous Anonym sa...

Sverigedemokraterna har också en vallåt. Besök www.val06.se!

19 augusti, 2006 11:44  

Skicka en kommentar

<< Home