Creeper

tisdag, augusti 29, 2006

JO:s kritik mot Lars Danielsson

Så har då JO:s utredning om Lars Danielsson kommit. Personligen räknar jag med att den dyker upp i brevlådan under veckan, men fram tills dess går den att läsa här.

JO framför kritik. Hård kritik.

För det första så finns inte Lars Danielsson på någon inpasseringslista till Rosenbad den 26/12-04. Han kan ha varit där ändå och kommit in via en vakt som kände till honom, men ingen kan bevisa det.

För det andra så konstaterar JO att det bara är Lars Danielssons eget påstående som kan styrka att hans samtal med Hans Dahlgren någonsin ägt rum. De samtal som enligt Lars Danielsson saknade "operativ betydelse". Samtalen som skulle innehålla den information som Lars Danielsson senare ska ha vidarebefodrat till Göran Persson. JO uttrycker det så här:
"Jag kan inte förstå annat än att vilken information som lämnas till regeringschefen om Regeringskansliets förmåga att agera i ett inledande skede av en krissituation måste vara av stor betydelse för vilka åtgärder som denne och regeringen finner nödvändiga att vidta."
JO kritserar också att Lars Danielsson totalt struntat i att lämna rätt uppgifter till katastrofkommissionen, utan istället i ren ovilja försvårat utredningen.

Sen avslutar JO ärendet. JO har kritiserat, men ingen har tagit något ansvar, och ingenting har kommit till klarhet. Vi vet fortfarande inte vad Lars Danielsson gjorde under annandag jul 2004, och vi vet inte vilka uppgifter han fick chans att föra vidare.

För om nu Lars Danielsson inte hade de där samtalen med Hans Dahlgren, hur kunde då Göran Persson få den information han sagt sig få via Lars Danielsson, och vilka uppgifter var det då som regeringen grundade sina insatser efter tsunamin på?

---

Johan skriver också på ämnet.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

...och vad finns på månens baksida?
Av ren värdighet bör du avgå från dina "politiska uppdrag" Johanna. Kanske börja skriva för spekulationspressen (aftonbladet/kvällspressen/timbro) där du hör hemma.

29 augusti, 2006 16:35  
Blogger Johan Ingerö sa...

Inte visste jag att timbro hörde till "pressen".

Skit i anonyma idioter, Johanna. Kan man inte stå för ett inlägg med eget namn är man nte värd någon som helst uppmärksamhet.

29 augusti, 2006 19:17  
Blogger Tjallamalla XXX sa...

Hörru, fegis. Du borde slänga ditt "tangentbord" istället.

29 augusti, 2006 20:57  
Anonymous Anonym sa...

Och vi lär inte få veta något före valet heller...

30 augusti, 2006 08:38  
Anonymous Lore sa...

Intressant är att aftonbladets Lena Mellin nu frågar sig vad Danielsson hade för sig. Detta i samma tidning som passade på att läcka ett rykte först när man kunde skylla någon annan för det.

30 augusti, 2006 09:38  
Anonymous Bo sa...

"Statssekreterare Lars Danielsson avgår, uppger statsminister Göran Persson för TT."

30 augusti, 2006 16:29  
Anonymous Rasmus Kaj sa...

Det är inte JO:s uppdrag att byta regering, det är väljarnas!

04 september, 2006 14:11  

Skicka en kommentar

<< Home