Creeper

söndag, augusti 27, 2006

Björklund, jämställdhet och vårdnadsbidrag

Efter en gårdagskväll fylld med ömma fötter (det fanns en anledning till att jag inte använt skorna på ett halvår), trevligt umgänge, en suspekt valfilm, nittotalsflashback och Basic Element på scen, så var det idag dags för folkpartiets valupptakt i västsverige.

Den alldeles givna klockrena platsen var Skara, en stad visserligen bara en halvtimmes resväg bort, men där vi tillresta folkpartister verkade fördubbla antalet människor ute på gator och torg. Inget fel i Skara, det såg ut som att det nog kunde vara ett rätt trevligt ställe, men mycket folk såg jag inte av.

På plats fanns i alla fall Jan Björklund med en alltid så trevlig presssekreterare. Erkännas bör att jag inte alltid är ett stort fan av politiken hans, men dagens tal om jämställdhet och arbete imponerade. Säga vad man vill om folkpartiets profil i media, men under senaste året så har inte jag hört ett enda tal från nån av de mer högre hönsen i partiledningen, som inte tagit upp jämställdhetsfrågan.

Jämställdhet var för övrigt det folk pratade om under lunchpausen (riktig genomlagad husmanskost är lyx för en student). Den folkpartistiska öppningen för ett vårdnadsbidrag togs emot med blandad förtjusning, och de flesta frågade sig vad KD kommer släppa på, om folkpartiet släpper vårdnadsbidragen. En alliansuppgörelse väntas i alla fall under veckan (om än inte definitivt), så vi får väl se. Personligen så ligger en könsneutral äktenskapsbalk med ett fritagande från kyrkans juridiska ansvar, samt en mera individuell föräldrarförsäkring (alt. jämställdhetsbonusen) i topp på önskelistan. Fast det är väl för långt för kristdemokraterna att gå.

Valet kanske blir både spännande och med intressanta frågor, trots allt.

---

Jag har blåst upp säkert hundra ballonger idag. Exlusive de med helium i. Barnen blev glada i alla fall.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home