Creeper

fredag, augusti 25, 2006

En lektion i socialdemokratisk valstrategi

I expressen florerar just nu "skandalen" om kristdemokraten som sökte jobb hos SSU. Givetvis så vill Marita Ulvskog att Göran Hägglund skall be om personlig ursäkt till henne, som att han har någonting med det att göra. Givetvis så har man också vetat om hela historien i ett par veckor, men väntar med att släppa den till media lagom tills dagen efter Göran Hägglunds partiledarutfrågning.

Smart sätt att få bort fokus ifrån kristdemokraternas politik, till att sätta fokus på den utsatta kristdemokraten.

Socialdemokraterna är rädda för att förlora makten, och använder varenda knep de kan komma åt, för att slå tillbaka på motståndarpartierna, vid rätt tillfälle. Ungefär som att de visste om mitt inlägg om Lars Danielsson i flera månader innan de förstorade upp det i media, och tvingat Helen Eduards till en offentlig dementi.

Säga vad man vill, men det är så här socialdemokraterna driver valrörelse.

Något roligare i den här historien är SSU-killen som också var medlem i FMSF (fria moderata studentförbundet). Expressen har fått det till att "Moderat jobbade för s - avslöjades strax innan valet". FMSF har trots det moderata i M:et, inte så mycket med moderaterna att göra, och jag har själv ett medlemskap i föreningen. Mest för att få tillgång till forumet, eftersom föreningen inte bedriver så mycket verksamhet i lilla Skövde. Dessutom så är jag just nu anställd av Liberala ungdomsförbundet, innebär det att jag också bedriver spionage? Gör min kollega som också har dubbelmedlemskap det också?

Hela historien om ssu-killen som också var medlem i FMSF hittar du hos HAX.

Ett annat nätverk/förening jag är med i är Felira. Det är ett liberalfeministiskt nätverk grundat av folkpartisten Birgitta Ohlsson. Trots den folkpartistiska anknytningen är många av medlemmarna centerpartister eller helt oberoende. Senast i onsdags var det rubriker om att centern skulle gå om folkpartiet, var är löpsedeln om att feliramedlemmarna redan jobbar på det?

Tyvärr så luktar hela historien dålig journalistik, och avsaknad av grundläggande bakgrundskoll. Allt som står på internet är inte sant.

6 Kommentarer:

Blogger Nils sa...

Haha, det hade varit en rolig spinn - offret är förövaren.

Jag antar att mailen om Reinfeldt var Reinfeldts fel också?

Det vi har lärt oss av den här historien: om du är ryss och vill spionera på jänkarna, ring inte från Kreml när du söker jobb på CIA.

25 augusti, 2006 19:29  
Anonymous Observer sa...

Du har uppenbarligen ganska taskig koll.
Läs detta och tig: http://www.expressen.se/index.jsp?a=666372

26 augusti, 2006 13:16  
Blogger Johanna Nylander sa...

Observer, du kanske skulle ta och läsa posten över den här, dvs. mitt senaste inlägg? På tal om taskig koll alltså...

Nils, Reinfeldt var knappast orsaken, liksom Persson knappast var orsaken här... För övrigt så tycker jag att ett telefonsamtal är lite mycket att hetsa upp sig över på sättet som expressen gjort...

26 augusti, 2006 13:28  
Anonymous Anonym sa...

Förstår inte hur du kan få det till att sossarna, pga expressens avslöjanade av att kristdemokrater försökt infiltrera sossarna, är desperata. Känns som du jagar mygg med scudmissiler i antartisk eller något.. Vore det inte mer logiskt att hävda att kristdemokraterna är de desperata i sammanhanget?

27 augusti, 2006 00:14  
Anonymous Johannes sa...

Skrev nedanstående kommentar i en annan blogg:

-------------

Till alla tvivlare: Det tog en ÖVER EN VECKA för Expressenreportern att bekräfta "spionskandalen". Förefaller inte detta ... något länge?

Eftersom man kan anta att tidningen inte håller på en bekräftad nyhet, utan släpper den så fort man kan, kan man anta följande:

- Expressen fick sin nyhet bekräftad precis i samband med att Göran Hägglund gjorde ett fenomenalt framträdande i tv som sannolikt skulle gett honom stor medial uppmärksamhet.

Sedan bör man fråga sig vilka som hade möjlighet att bekräfta nyheten.

Svar: Socialdemokraterna och/eller SSU.

För mig förefaller det hela uppenbart. Socialdemokraterna har högst medvetett styrt detta avslöjande för att nypa KD i skinkan under valrörelsen.

Att Marita Ulvskog påstod sig befinna sig i chocktillstånd efter Expressens stora avslöjande är direkt skrattretande.

27 augusti, 2006 02:53  
Anonymous Anonym sa...

Joho. Det är det visst det.

27 augusti, 2006 14:10  

Skicka en kommentar

<< Home