Creeper

måndag, augusti 28, 2006

Det borde alla partier kunna gå med på

Piratpartiet har släppt sitt valmanifest. Jag brukar inte hymla med att jag trots mitt folkpartistiska medlemskap gillar piratpartiet en hel del. När det handlar om valmanifestet så får gärna samtliga punkter gå igenom, och jag hoppas på att partiet satsar på nästa ep-val om de inte lyckas ta sig in i riksdagen (eller iof då också). Valmanifestet är dessutom ett av de mest konkreta jag har läst igenom, där man faktiskt kort och koncist går igenom vad man vill få igenom, och vilka lagar man skall avskaffas. De behöver av naturliga skäl inte heller någon större budget för att genomföra förslagen.

En av mina vänner sa för någon dag sedan, att om man inte vet vad man ska rösta på, så kan man lika gärna rösta på miljön. Jag tycker du hellre ska lägga din röst på din personliga integritet isåfall.

Men, det finns trots allt ett men, som gör att jag fortfarande befinner mig i folkpartiet, och som gör att jag ändå tycker du borde välja folkpartiet före piratpartiet, och det är samtliga andra frågor.

Jag kallar mig för liberal. Enligt somliga är jag vänstersocialliberal, och enligt andra är jag alldeles för långt åt höger. Det kan jag dock inte tänka mig att kompromissa med. För trots att frågan om min personliga integritet är otroligt viktig, så vill jag inte ha fildelningslagen bortröstad på bekostnad av en ohuman flyktingpolitik, en försämring på jämställdhetsfronten, borttagande av minoritetsrättigheter eller till förmån för en förstatligad planekonomi alá vänstern.

Därför är jag och kommer förbli folkpartist, men jag hoppas innerligt att piratpartiets valmanifest kan tas upp och gå igenom, antingen med pp i kombination med en liberal och borgerlig regering, eller med hjälp av att de befintliga partierna lyfter frågan. För valmanifestet är i sådant skick, att samtliga partier borde kunna gå med på det.

---

Unika partiets valmanifest har också släppts. All respekt till Linda, men Saga har en klockren analys på ämnet.

4 Kommentarer:

Blogger Thaumiel sa...

Om det inte vore att jag redan var ett fan, hade jag blivit det nu ;)

Mathias, Piracy Unlimited och TorrentFreak, samt piratpartist.

28 augusti, 2006 20:29  
Blogger Tjallamalla XXX sa...

Jag deltar i den här grande grande Valpanelen som GU-forskare jobbar med varje val. Senast hade de en kul fråga: "Vilka partier skulle du vilja se bildade regering?"

Jag svarade C - Fp - M - Mp - Pp. Visst vore det rätt najs...?

29 augusti, 2006 21:08  
Anonymous Mind sa...

Det har du sannerligen rätt i. De grundläggande mänskliga rättigheterna borde alla partier kunna ställa upp på!

31 augusti, 2006 20:05  
Anonymous Mind sa...

Jag har skrivit ett någorlunda långt och filosofiskt inlägg om detta. Kommentera gärna och kom med kritik!

http://www.mikaelisaksson.com/2006/09/02/varlden-tickar-pa-media-missar-malet/

02 september, 2006 03:17  

Skicka en kommentar

<< Home