Creeper

söndag, augusti 20, 2006

Feministiska valaffischer

Jag håller väldigt sällan med Feministiskt initiativs problemlösningar, men vi delar allt som oftast problembild. Det är också definitivt det parti som lyckats med bäst valafficher hitintills, och även om du på nätet bara hittar de som pdf:er (varför inget bildspel?), så tänkte jag bjuda på mina favoriter:
"Det svenska försvaret får mycket pengar till att lära män att slåss. Att skydda slagna kvinnor blev det inga pengar över till." - "Vad sägs om mer pengar till kvinnojourer?"

"Till alla killar som tröttnat på att betala notan: Rösta på oss så får tjejerna mer i plånboken" - "Vad sägs om lika lön?"
och till sist:
"Vi tycker inte att män skall behöva gå på porrklubb för att bli dominerade." - "Vad sägs om fler kvinnor i styrelserummen?"

Sen att citat nummer ett innebär en kapning av försvaret istället för en vettig yrkesarmé som kan göra nytta och faktiskt stärka kvinnors villkor i konfliktdrabbade länder nämns inte. Eller att lika lön i FI:s fall (citat två) innebär en statlig lönekontroll istället för att låta kvinnor få möjlighet att starta företag inom sektorer de redan idag dominerar, fast med en stat som sätter lönerna. Inte heller nämner de kvoteringen som åsyftas i citat tre helt plötsligt förvandlar kvinnors kön till någonting viktigare än kompetensen...

En av mina personliga favoritaffischer är dock den här, som är riktig, men som jag bara sett på Qruiser:

10 Kommentarer:

Blogger Krohnman sa...

Fast är det inte lite off att ha folkpartistiska fantasislogans som drömexempel på hur det borde vara?

21 augusti, 2006 02:55  
Blogger Karl Dahlberg sa...

Den affischen hadde varit bättre att ha än några av de tokaffischer jag ser uppsatta på stan för tillfället...

21 augusti, 2006 07:10  
Anonymous jonas sa...

hade varit bra om fp hade vågat vara lite liberala, och haft en sådan affisch, istället för det bruntonade "hårdare tag" mot blattar, fattiga och bråkstakar.

21 augusti, 2006 10:26  
Anonymous Anonym sa...

Den Folkpartistiska valaffisch som jag reagerat mest på är: "Knarkkung gripen. Folkpartiet: Vi gav polisen rätt att bugga".

Affischen visar ganska tydligt att Folkpartiet vill ha det Bodströmsamhälle à la 1984 som håller på att växa fram. Därför röstar jag på Piratpartiet istället för Folkpartiet.

21 augusti, 2006 11:41  
Anonymous Ida Annie sa...

Jag gillar de där slagorden, big time.

21 augusti, 2006 13:29  
Anonymous Anonym sa...

FI är väl ändå bara ett stort skämt ? Vem tar dessa på allvar egentligen ?

Jag kontrar med:"Kvinnor är djur."

21 augusti, 2006 15:36  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

"Jag håller väldigt sällan med Feministiskt initiativs problemlösningar, men vi delar allt som oftast problembild."

Din omtanke om kvinnor som redan har det väl förspänt (de som skall in i styrelserummen) är lika hjärtevärmande som ett obscent julkort. Mainstreamfeminismen har alltid varit en rörelse av, för och med medelklassens kvinnor. På 60-talet var skattefinansierade daghem på tapeten, nu skall staten bräcka upp dörren till styrelserummen. Och åt de kvinnor som har det svårast (typ riktiga arbetarklassuggor som röker mentholcigaretter och som inte vet skillnaden mellan chardonay och shiraz): Världens minsta fiol.

Så bestäm dig, tack.

COLONEL Marine, what is that button on your body armor?

JOKER A peace symbol, sir.

COLONEL Where'd you get it?

JOKER I don't remember, sir.

COLONEL What is that you've got written on your helmet?

JOKER "Born to Kill," sir.

COLONEL You write "Born to Kill" on your helmet and you wear a peace button. What's that supposed to be, some kind of sick joke?!

JOKER No, sir.

COLONEL You'd better get your head and your ass wired together, or I will take a giant shit on you!

JOKER Yes, sir.

COLONEL Now answer my question or you'll be standing tall before the man.

JOKER I think I was trying to suggest something about the duality of man, sir.

COLONEL The what?

JOKER The duality of man. The Jungian thing, sir.

COLONEL Whose side are you on, son?

JOKER Our side, sir.

COLONEL Don't you love your country?

JOKER Yes, sir.

COLONEL Then how about getting with the program? Why don't you jump on the team and come on in for the big win?

-Full Metal Jacket

P.S. Piratpartiet är en samling hycklare. Om någon med ett konstnärligt yrke inte tillåts äga den information som skapas i arbetet, varför skall privatpersoner tillåtas äga den information de skapar hela tiden? Och börja inte dilla om buggar hit och Echelon dit. Den bästa övervakningen är fortfarande med analoga medel.

23 augusti, 2006 12:37  
Blogger Johanna Nylander sa...

Lindholm. Jag gillar obcena vykort.

23 augusti, 2006 20:36  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

24 augusti, 2006 16:08  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

OK. Nog om det.

Men fråga dig själv när någon av de rödgröna sade "Ja, jag håller med liberalerna om deras problemformulering, men inte om deras lösningar." Dock har vi massa liberaler som prisar de rödgröna. Men varför går lovprisningarna mestadels i en riktning? Jo, det är för att de rödgröna aldrig glömmer bort att skilja mellan vän och fiende. (I det ingår det att aldrig visa svaghet. Att skämmas för den egna politiken och bara berömma sin motståndare är ett effektivt sätt att visa svaghet.)

Låt den stora ekonomen Tiina Rosenberg få genomdriva sina reformer och det blir inte mycket kvar av den frihet som faktiskt har vunnits. (Det är grosshandlaren, inte politikern som är den store kvinnosakskämpen när det kommer till kritan.)

24 augusti, 2006 16:11  

Skicka en kommentar

<< Home