Creeper

onsdag, augusti 16, 2006

Bra om buggning

Swartz skriver riktigt läsvärt (som vanligt) om det där med avlyssning, och vilka som kan tänkas avlyssnas. Själv får jag väl vid lagändringen börja kolla av buggningsutrustningar hemma jag också. Det eftersom att polisen faktiskt skulle kunna ha rätt att bugga mig med. Utan att jag fick reda på någonting i efterhand. Sjukt.

4 Kommentarer:

Blogger Karl Dahlberg sa...

dax att skaffa en?
http://www.spyshop.se/shop/product/product.asp?productid=53985&visible=2
:)

16 augusti, 2006 20:57  
Anonymous Anonym sa...

Ja, folkpartiets politik är helt sjuk... helt riktigt... kanske ännu värre till och med värre än Bodström o co...

16 augusti, 2006 22:09  
Anonymous Oscar Swartz sa...

Bara en terminologigrej: "Buggning" = "hemlig rumsavlyssning", dvs när man monterar in mikrofoner i väggarna. Den lag som Bodström och Johan Pehrson (fp) var mest entusiastiska för men som fördröjdes av minoriteten i ett år. För att tillgripa buggning skulle grov brottslighet krävas. betydligt grövre än den jag talade om i min postning. Den handlade om övervakning och avlyssning av elektronisk kommunikation, dvs internet och telefoni (som utförs hos operatören, inte i hemmet). Ibland talar man ju om att "bugga" telefonen etc. men när politikerna talar om buggningslagen etc, är det alltså mikrofoner i rummet de menar.
/Oscar

16 augusti, 2006 22:17  
Blogger JorgenL sa...

Johanna, känns det inte lite konstigt att vara aktiv i ett parti som jobbar hårt på att hjälpa Bodström få igenom den här typen av lagar?

Borde inte Piratpartiet vara ett bättre alternativ just nu när blocken ändå i stort sett står för samma socialliberala politik?

Eller är det nån som på fullt allvar tror att vi kan se tillbaka på vad som hänt och se skillnad på hur samhället ser ut och utifrån det säga vem som vann valet 2006?

22 augusti, 2006 12:47  

Skicka en kommentar

<< Home