Creeper

onsdag, maj 31, 2006

Finn ett fel

Det här skulle blivit ett argt långt inlägg om aftonbladets webbtv om övervakningskameror, om min gröna mediaaktivistvän som fotar kameror på stormarknader, om den blå kameraskylten som kommit upp på dörren till min lokala kvartersbutik, om Jonna som till och med har dem hemma, om storebrors framfart i allmänhet och om statmoraliserande, mobilfria zoner i tunnelbanan (räcker det inte med vagnarna på tågen?) och cykelhjälmstvång.

Istället så låter jag bilden tala för sig själv. Jag vet att jag haft den ute innan, men jag tycker ändå att en bild som varnar för en övervakningskamera, mitt utomhus på den västsvenska landsbygden förtjänar att uppmärksammas.

11 Kommentarer:

Anonymous Johan sa...

Jag tycker i och för sig att mobilfria zoner och dylikt är alldeles utmärkt kundservice. Det kan hända att jag väntar en halvtimme extra på ett tåg som bara skall gå i femtio minuter om det innebär att jag kan åka hela sträckan i en tystare vagn, så det borde det finnas kundunderlag ...

//JJ

31 maj, 2006 03:32  
Blogger rasmus sa...

Finn ett fel (igen):
"Andra frågor där enighet råder [mellan allianspartierna om kulturpolitiken], enligt SvD:s genomgång, är hårdare tag mot fildelning, stopp för livslånga konstnärslöner, avskaffande av marknadshyror för kulturfastigheter, fortsatt filmavtal, inget förbud mot produktplacering, inget krav på kommuner att ha kultur- och musikskolor, inga jämställdhetskrav kopplade till bidrag samt bibehållen 6-procentig bokmoms."

Johanna, vet du i vilken mån det stämmer att de fyra partierna är överens om "hårdare tag mot fildelning"? Det låter illa, illa. (Utom för pp & fejkis-mp, då.)

31 maj, 2006 08:30  
Anonymous niklas sa...

håller fullständigt med om mobilfria zoner, en helt sjuk idé. tysta zoner kan vara en poäng, men mobilfria zoner med motiveringen att det finns elöverkänsliga är bara trams. om man nu är elöverkänslig på riktigt så är det oerhört tveksamt om man kan åka t-bana över huvud taget.

sen när det gäller din bild här ovan så vill jag bara påpeka att skylten varnar inte för övervakningskameror utan för fartkameror. och trafiksäkerhet är väl en ganska välkommen form av statsmoraliserande storebrorssamhälle?

31 maj, 2006 08:39  
Anonymous Peder sa...

niklas:
Hastighetskameror får bara folk att panikbromsa samt stirra på hastighetsmätaren istället för på trafiken.

Ännu värre är det i England där de har infört genomsnittshastighetskameror, dvs om du kommer för fort fram till kamera2 så blir du bötfälld, det leder verkligen till att folk är mera intresserad av sin egna hastighet än vad som händer runt om dem.

Det är inte hastigheten som är farlig i trafiken det är förare som inte har fullständig uppsikt över hur de kör (prat i dess olika former, leta napp till ungen, sms'a, dricka, äta, stirra sig blind på hastigheten, etc)

31 maj, 2006 09:57  
Blogger Johanna Nylander sa...

Rasmus: Om det stämmer, så håller partierna och dess ledare inte samma linje (jag har aldrig hört talas om en sån uppgörelse). Jag tycker att partiledarutfrågningen i aftonbladet för ett tag sedan är rätt talande. Där är det ingen som pratar om hårdare tag, utan om nedladdningslagens misslyckande. Å andra sidan så kan man säkert tolka svaren hur man vill.

Från folkpartistiskt håll så finns det inte med som någonting man kommer att driva i valet.

31 maj, 2006 10:33  
Blogger Johanna Nylander sa...

Ang. Mobilfria zoner så finns de redan på tex. x2000, och där är det inte samma sak som tysta vagnar. Det skulle jag inte heller ha någonting emot, men det man vill göra i tunnelbanan är att förbjuda mobiler till hänsyn för elöverkänsliga (om de ens skulle klara av att åka tunnelbana ändå). Ska man ta hänsyn till dem, så borde man ta fram parfymfria vagnar (många fler är astmatiker/doftöverkänsliga än det finns elallergiker), barnfria vagnar (det är ofta de som låter) och andra sorters specialvagnar. Som det ser ut nu så är det bara statlig moralism.

31 maj, 2006 10:42  
Blogger Karl Dahlberg sa...

Sedan angående övervakningskameror, du måste väl se skillnad på statens uppsatta kameror på allmän plats, och de uppsatta i en privatägd butik?

Om jag inte ser fel, så verkar bilden vara tagen på vägen till Färjan till Lysekil?

31 maj, 2006 10:59  
Blogger Saga Rosén sa...

Nu har fp dessutom lanserat socledda föräldrasamtal om ungdomsfylla. Vart är vägen på väg?

31 maj, 2006 11:26  
Blogger Johanna Nylander sa...

Karl: De som är uppsatta i privatägd butik tycker jag inte man ska lagstifta bort. Däremot så tycker jag precis lika illa om dem, och skulle helst vilja se att de försvann de med.

Ang. bilden så är du helt rätt ute :)

31 maj, 2006 12:57  
Anonymous niklas sa...

peder:
jo, jag håller i och för sig med dig ang hastighetskameror. det är bättre att bygga bredare vägar och sätta dit mitträcken för att förbättra trafiksäkerheten. på de övervakade vägar jag själv åker på regelbundet har jag memorerat var kamerorna sitter och som den ögontjänare jag är ligger jag preciiis i 70 eller 90 när jag passerar kameran och sedan gasar jag på igen.

men det är fortfarande en skillnad på övervakningskameror och hastighetskameror, det är min poäng.

31 maj, 2006 14:22  
Anonymous Johan sa...

Ah. Jag trodde att det rörde sig om tysta zoner även i tunnelbanan. Mobilfria zoner i tunnelbanenät för elkänslighet låter ... dumt, ja.

//JJ

31 maj, 2006 14:22  

Skicka en kommentar

<< Home