Creeper

måndag, maj 29, 2006

Sexköpande politiker i aftonbladet

I gårdagens aftonbladet så kan du läsa en debattartikel med rubriken; "Alla tiger om vilka politiker som köpte sex av småflickor". Det handlar om något som enligt artikelförfattaren som är känt på alla redaktioner, men som svenska folket inte vet. Kanske är det helt enkelt ingenting intressant över vilka politiker och högt uppsatta män som köpte sex av småflickor (13-14år enligt artikeln, idag skulle det räknas som våldtäkt).

Jag vet ingenting, och jag tänker inte vara med och skriva några rykten. Det som jag dock inte kan komma ifrån, är ett par artiklar i "Världen idag" för ungefär två månader sedan, som också de skriver om politiker och sexköpare, som faktiskt publicerar namn på några, och har mycket tydliga kopplingar till aftonbladetartikeln.

I de olika artiklarna så nämns namn som:
- Torbjörn Fälldin
- Olof Palme
- Lennart Geijer (fd. justitieminister)
- Olof Johansson
- Fem socialdemokratiska statsråd
- Två centerpartistiska topppolitiker
- En folkpartist som var vice talman i riksdagen

Jag gör nu det som bloggare brukar göra. Nämligen läser några tidningsartiklar som jag sedan skriver om och kommenterar. Jag gör det som feminist och privatperson. Jag hänvisar i detta inlägg alla faktafel till repektive tidning som publicerat uppgifterna. Länkar till "Världen idag" hittar du nedan, de bör läsas uppifrån och ned för bästa helhetsbilden, och listan på namn är helt och hållet hämtad från de olika artiklarna om historien. Mer av mina åsikter och tankar om prostitution hittar du här.

Artiklarna:
"Olof Palme var involverad i 1970-talets bordellhärva"
"
Äntligen hela sanningen"
"
Geijer-affärens minor känsliga att debattera" (från december 2004)
"
Sanningen måste upp på bordet"
"
Ebbe Carlsson och Hans Holmér: De var regeringens mörkläggare"
"
Bordellhärvan blev till att börja med Geijeraffären, som därefter blev ingenting"

Läs gärna alltihopa och skapa dig en egen bild. Det är definitivt allra bäst, för det här är faktiskt ingenting som bör tystas ner totalt. Även om vissa verkar vilja det. Om nu allting stämmer, så har vi haft högt uppsatta regeringsmän (några statsministrar) som om de gjort det idag skulle fällts för våldtäkt. Och människor vill visst inte ens ta i det med tång. Vilka mer statshemligheter finns i regeringskulturen?

12 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

frågan är bara varför du ens skriver detta inlägg? du vågar ju inte stå för något alls, man kan lika gärna läsa aftonbladet m.fl direkt istället.

29 maj, 2006 10:01  
Blogger PrBe sa...

Det var knappast sexköpet i sig som idag ter sig som det värsta, på den tiden var det tillåtet. Det var att socialdemokraterna tystade medierna och fick journalisterna avskedade medelst hot, sannerligen en av vår tids största mediaskandaler

29 maj, 2006 11:49  
Blogger Fredag sa...

Män skyddar män. Så sjukt är det.

För övrigt skrev väl Leif GW Persson på det här temat i en av sina tre böcker från slutet av 70- och början av 80-talet.

29 maj, 2006 12:08  
Blogger rasmus sa...

DEANNE RAUSCHER & JANNE MATTSSON: MAKTEN, MÄNNEN, MÖRKLÄGGNINGEN. Historien om bordellhärvan 1976 (Vertigo 2004)

29 maj, 2006 13:10  
Blogger Johanna Nylander sa...

prbe & fredag; jag håller med, det är ett typexempel på hur folk skyddar varandra. Säkert inte bara män, utan personer med makt helt enkelt.

Tack rasmus, hade ingen bra länk på boken själv :)

29 maj, 2006 13:14  
Blogger Nils sa...

Synd bara att du i inlägget bara länkar till den i andra avseenden obehagliga tidningen Världen i dag. Kolla gärna in http://antigayretorik.blogspot.com/ för en fortlöpande granskning av tidningens hållning i HBT-frågor.

29 maj, 2006 18:56  
Blogger Johanna Nylander sa...

Nils, jag känner till tidningen rätt så väl (läst ett antal i den analoga varianten), och jag skulle aldrig röra i den med tång ens när det handlar om HBT-frågor. Den konservativa hållningen gör dock att de gärna rapporterar om just sexköp, och var den enda tidningen (vad jag vet) som också publicerat namnen.

Fast jag borde nämnt HBT-hållningen redan i inlägget. Man ska veta vad man läser.

29 maj, 2006 21:08  
Anonymous Magnus Strömgren sa...

Har svårt att förstå varför kvällstidningarna inte kan publicera sådant som detta idag (Palme är ju för sjutton inte ens i livet). Med den knasiga förtalslagstiftning som finns kunde kanske en privatperson dömas för förtal, men som tidning är det väl fritt fram att publicera? Ibland hänger de ut folk, ibland inte. Ofta utan grund: allmänläkaren och obducenten, m.m. På sätt och viss får man mer respekt för brittiska tabloider som inte hymlar, utan lägger fram foton där "Cocaine Kate" får "schavottera", etc.

Det var ju onekligen en pikant detalj med en kvinnlig folkpartist i sammanhanget... Har förresten för mig att jag har hört Olof Johansson argsint förneka inblandning i något sammanhang (TV eller radio). Han hade tydligen "alibi", kvitton eller något som visade att han var utomlands...

29 maj, 2006 21:52  
Anonymous Magnus Strömgren sa...

Hittar inte en enda djävla bild på
"Cecilia Nettelbrandt". Är sjukt nyfiken. Nätet är tyvärr inte bra på historiska händelser.

29 maj, 2006 23:50  
Anonymous Anonym sa...

Olof Johanssons "alibi" bestod tydligen av ett tryckfel i boken, siffrorna var omkastade på något datum eller något i den stilen. Olof var inte dum och gav fan i påpekandena och rättelserna om detta utan körde stenhårt på det felaktiga datumet som han hade defacto alibi för... Det andra datumet, det korrekta, berörde han inte.

Själv har jag hört av en pensionerad polis att Johansson och Geijer var de "högsta" som var med, som man hade högvis med bevis om. Palme och Fälldin däremot hade tunnare akter. Antingen var de mera diskretare (något som tydligen Johansson och Geijer inte var) eller så hade de inget med det att göra.

Klart är att detta får vi aldrig riktig rätsida på. De flesta orginaldokument är förstörda eller har "kommit bort".

Och vem i helsefyr ska tro på en hora? Va? Eller flera horor?! De har ju ingen trovärdighet, de tar ju... BETALT för sex. Säger en svensk adelsman.. förlåt, politiker, att han inte gått på bordell så har han inte det, oavsett vad 100 skökor säger!!!

30 maj, 2006 03:03  
Blogger Fredrik Lindholm sa...

Inte du också!

01 juni, 2006 00:29  
Anonymous Anonym sa...

Olof Palme kritiseras för att ha känt till, men inte sagt något om att diverse centerpartistiska politikertoppar köpt sex. Det politiska samtalet var ju av en annan vikt då. Tabloidnyheter fick inte rum i tidningarna.

/Nina

02 juni, 2006 23:19  

Skicka en kommentar

<< Home