Creeper

torsdag, mars 09, 2006

Var Lars Danielsson verkligen på jobbet?

Mycket talar för att det är stora tveksamheter när det gäller statssekreterare Lars Danielssons totala närvaro på jobbet under annandagen för drygt ett år sedan. Han hävdar själv att han varit där, men rykten går om att han egentligen inte alls befann sig på jobbet under annandagen, utan istället var ute på en romantisk lunch med en av sina kvinnliga medarbetare. För vad är det egentligen annars som Danielssons höga krognotor bekostat?

Oavsett om ryktena stämmer eller inte, så är någonting lurt med fallet Danielsson. Carl Bildt säger i en debattartikel i SvD att; ”I statssekreterare Lars Danielssons fall ter det sig alldeles uppenbart att han blåljög för tsunamikommissionen”. Trots detta har Göran Persson fortfarande fullt förtroende för Danielsson, och han får jobba kvar som Perssons närmaste man.

Lars Danielsson har lämnat olika uppgifter till tsunamikommissionen. Han sade först att han ringt kabinettssekreterare Hans Dahlgren men tog sedan tillbaka det. Under KU-förhören visste han helt plötsligt inte om han talat med någon på UD alls. Var han ens på sitt jobb?

Inpasseringslistorna till Rosenbad vägrar regeringen att lämna ut. Anledningen sägs vara rikets säkerhet, och visst är det en brist i rikets säkerhet om det faktiskt skulle visa sig att statsministerns närmaste man ljuger under ett förhör av konstitutionsutskottet, och Danielsson inte alls var på jobbet på annandagen. En kanske nästan viktigare brist i rikets säkerhet, än om inpasseringssystemet i ett hus fungerar dåligt.

Värt att notera är också att det är vice statsminister Bosse Ringholm som undertecknat sekretessen på listorna. Samma minister är även EU-minister, ett uppdrag Ringholm enligt uppgift skött dåligt, och istället skickat en viss statssekreterare på att göra. Gissa vilken…

Vi vet inte vad Lars Danielsson gjorde under annandag jul för drygt ett år sedan. Uppgifterna om middagen är bara rykten, men oavsett dem, så finns det många andra indikationer på att han faktiskt ljugit till både tsunamikommissionen och KU. Det är bra att JO nu tar och utreder vad som faktiskt hände, och ifall det kommer fram att lögner har fällts; att ansvar utkrävs, och det ordentligt. Att statsministerns närmaste man fäller lögner offentligt kan inte accepteras någonstans. Var ska annars förtroendet finnas?

Även publicerad på luf.se

1 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

"Det är bra att JO nu tar och utreder vad som faktiskt hände, och ifall det kommer fram att lögner har fällts; att ansvar utkrävs, och det ordentligt."

Tja, om det finns en ledig post någonstans (landshövding, ambassadör eller liknande) så blir han nog "av med jobbet"... precis som det brukar bli när politiker gör bort sig rejält.

15 mars, 2006 08:02  

Skicka en kommentar

<< Home