Creeper

torsdag, maj 04, 2006

Någon dag efter

Snart är det sommar. Spelningslistan har fått ny musik efter en solig dag spatserandes på söder i Stockholm med glass i handen och i goda vänners sällskap, avslutandes med grillkväll på en innergård lite mer söderut, fylld av både studentoveraller och guldfärgad tillhörande dryck.

Två dagars frånvaro från bloggosfären är tydligen mycket, och jag har missat att skriva brännande inlägg om både skattedagen i tisdags, och pressfrihetens dag som var igår. Viktigast skulle jag kalla den senare, och man kan ju verkligen undra när Sverige och den nya utrikesministern kommer ta krafttag för att få hem den frihetsberövade svenske journalisten Dawit Isaak.

Ett annat misslyckande är att det fortfarande inte kostar nämnvärt att diskriminera. Det är rätt stor skillnad mellan femtontusen och hundrafemtiotusen, men uppenbarligen är det inte så viktigt med diskriminering att man ser allvarligt på det. Tråkigt, och bara att hoppas på en bättring.

Till slut så vill jag bara tipsa om ett par killar som hade mycket mer otur än Saga och Jag på första maj. När vår demonstration mot Bodström vare sig ifrågasattes eller påpekades av någon som helst polis (om än en socialdemokratisk funktionär), vi klarade oss utan demonstrationstillstånd, och vårt största polisiära problem var säpokillen som inte ville släppa fram oss till Bodström, så råkade de här killarna ut för total polisiär idioti.

Trist att man ska behöva vara liten, tjej och söt för att få manifestera fredligt utan polisingripanden i Sverige.

5 Kommentarer:

Blogger Alkanen sa...

Klart det underlättar om man är söt =)

Tack för länkningen.

04 maj, 2006 11:28  
Blogger Alexander sa...

Hon till vänster var söt, det håller jag med om ;)

04 maj, 2006 11:58  
Blogger Johanna Nylander sa...

Haha, ska vidarebefodra det till saga :)

04 maj, 2006 12:09  
Anonymous Erik sa...

Det är ju förjävligt att sådana här saker får pågå i en demokratisk stat som Sverige. Poliserna borde få omedelbar avskedan.

04 maj, 2006 22:42  
Blogger The_Great_Below sa...

Inget annat parti skulle kunna ha fått polisen att ingripa i ett fall som detta. Korruption har i sanning nått djupt i samhället.

07 maj, 2006 02:57  

Skicka en kommentar

<< Home