Creeper

fredag, maj 05, 2006

Partiledarna om fildelning

Partiledarna har fått svara på frågan om vad de tycker om fildelning och nedladdningslagen. Svaren återfinns på Aftonbladets valsajt, och det är rätt talande om hur stort genomslag lagen haft. Bara Göran Persson försvarar den fullt ut, och dessutom kräver att arbetet mot fildelare måste effektiviseras.

Tyvärr så är svaret från Leijonborg inte så mycket bättre, men nästan så jag funderar på om Reinfeldt lusläst aftonbladets debattsidor... Ett klart nederlag för lagen i alla fall, och det är bara att hoppas på att det inte handlar om valfläsk, då det knappast skulle verka särskilt opionshöjande att försvara en lag som kriminaliserar en niondel av befolkningen.

En stor poäng måste ges till de två mer gröna partiledarna, som är de enda med en någorlunda vettig hållning i frågan, och de enda som inte vill ha någon lag alls. Flum om att inte ha lagen bara för att den inte efterlevs, är ju nämligen rätt lätt att bortse från när man väl kommer till makten...

---

I morgon överger jag bloggen, sätter mig på ett tåg till stockholm, diskuterar och debatterar en massa feminism och njuter av sommarsolen :) Tillbaka i början av nästa vecka.