Creeper

fredag, januari 22, 2010

Hur du ligger med en nörd

Först vill jag be om ursäkt till min mamma och alla äldre släktingar som läser det här. Mitt språk kommer inte vara lika vårdat som vanligt, och jag kommer återigen skriva ett långt opolitiska inlägg om sex.

---

I höstas skrev jag en parodiguide om hur man ligger med feminister, apropå en artikel i Slitz. Nu har några andra bloggar tagit upp en tråd om hur man ligger med nördar, eller, vad man ska tänka på som nörd, om man vill ligga. Efter ett förflutet på både dreamhack och tre års studier i dataspelsutveckling, kommer här mina råd (och ja, de är ur ett stereotypiserande heteroperspektiv där nörden är man):

Vid en första anblick skulle man kunna tro att det är busenkelt som kvinna att få en manlig nörd i säng. Med tanke på mängden porr som finns i hans dator, och med tanke på hur sällan han får ligga, borde det inte vara mer än att visa lite intresse, och i värsta fall ett bröst.

Om nörden inmundigat tillräckligt stora mängder alkohol kan så vara fallet, annars blir det svårare, i synnerhet eftersom att nörden sällan inmundigar tillräckligt stora mängder av den varan.

Grejen är, att du som tjej konkurrerar, inte bara med .jpg-flickorna, utan med långa storbystade kvinnor som skulle kunna sparka av käkbenet på vem som helst, som kan hantera vapen och bära upp både skolflickeuniformer och läderkorsetter.

Dessutom, så konkurrerar man också med magiska spelvärldar, avancerade operativsystem och innovativa fritidssysselsättningar. Nörden gör allt han tar sig för från grunden, oavsett om det handlar om att ta fram sina egna kemiska smakämnen till matlagning, eller skriver sin egen webbläsare. Du kommer få höra om allt det här. In i minsta detalj. Vare sig du vill eller inte.

Så, hur gör man då, för att få ligga med nördar? Lisa har en lösning: "Så här gör man för att få ligga med nördar: man limmar försiktigt. De fattar inte vinken. Man blir full och limmar jättemycket. De blir rädda. Man väntar ett halvår medan de bearbetar chocken och sedan slår man till igen".

Det ligger mycket i vad Lisa säger. I bland behöver proceduren återupprepas. I bland kan det ta så långt tid som fyra-fem år. Men om man inte orkar vänta så länge? Hur gör man då? Och varför lägga ner energi på så svåra raggningsobjekt.

Jag börjar med det sista. Nörden må vara svårförstådd och inåtvänd, men om man väl tar sig innanför hans skal, hittar vi en man som kommer avguda dig och göra i princip allt för dig under resten av all framtid. Dessutom har hemmaporrens intåg i nörddatorn gjort att han lärt sig ett och annat användbart, utan att för den sakens skull legat med alla dina vänner och halva stan. Det kan alltså vara värt att lägga ner lite tid på honom.

Även om nördkillens drömtjej bor på den amerikanska västkusten och dejtar en strulig rockstjärna, tror han inte på allvar att han kan få just dig. Du är för snygg. Därför kommer nördkillen aldrig ta några initiativ, med undantag av några slemmiga raggningsrepliker efter tillräckligt stora doser alkohol, så bollen ligger hos dig.

Börja med att dra fram korsetten, den korta rutiga kjolen eller de lårhöga läderstövlarna. Allra helst i kombination, men vart och en av plaggen räcker. Det som är minst moderiktigt för stunden ger bäst resultat, eftersom du då inte blir en i mängden med skotskrutig kjol, utan sticker ut som nörd själv. Sedan letar du upp honom, bjud gärna honom på en öl, men inte för många, och börja prata om det nördigaste ämnet du kan komma på. Då har du avdramatiserat situationen lite, och han kommer våga tilltala dig tillbaka.

Viktigt är att du under kvällen undviker för mycket kontakt med dina ickenördiga snygga killkompisar, och vänligt avvisar inviter från diton. Annars kommer nörden tro att han ligger i för mycket underläge, och fortsätta kvällen med att diskutera discordianismen, kvantfysik eller ginikoefficienter med sina nördvänner.

Så, se till att nörden är trygg i situationen, och när han själv börjat berätta om sin senaste fantastiska upptäckt, och du tröttnat på ämnet för länge sedan, så hånglar du helt enkelt upp honom. Låt honom hämta sig från chocken i någon minut innan du gör nästa drag, och morgonen efter har du en man som kommer avguda dig för evigt.

Tacka mig vid tillfälle.

Etiketter:

43 Kommentarer:

Blogger Anders sa...

Jag tror att du generaliserar nörden för mycket. Den kombo av otaku, linuxnörd och gamer som du beskriver är inte så vanlig som man kan tro. Jag skulle vilja hävda att varje kategori av nörd har olika sätt att raggas upp på. Otakun faller för skoluniformen, linuxnörden för din autist-smarta sarkasm och gamern för din level i WoW eller skill med joysticken (ACTUAL JOYSTICK).

Tror dock att analysen om att de manliga nördarna inte tar initiativ och lätt backar om någon "snyggkille" kommer fram till hans ögonsten stämmer ganska bra.

22 januari, 2010 17:37  
Blogger floodis sa...

Vad komplicerat du gör saker Johanna :)

Här kommer floodis skola i hur tjejer kan ragga upp nördkillar:

1. Ögonkontakt

2. Le

3. Hångla

Om man inte känner sig bekväm med att inte tala innan man hånglar kan man följa följande fyra steg:

1. Ögonkontakt

2. Le

3. Säg "Hej"

4. Hångla

Är inte svårare än så :)

22 januari, 2010 18:56  
Blogger Johanna sa...

Anders, klart att det finns olika nördkategorier som man kan imponera på olika sätt på, men i de allra flesta fall räcker det med någon av kriterierna för att ragga på alla tre. Det är en generalisering som givetvis har avvikelser, men jag tror att den stämmer rätt väl i väldigt många fall...

Floodis, i teorin ja :) Tro mig, ni är ofta betydligt mer svårflörtade än så...

22 januari, 2010 19:47  
Blogger Shaun sa...

Jag håller med Anders om att det finns många sorter och nivåer av nördar, ungefär lika många som det finns sportsnubbar eller hårdrockare.
Sen verkar minst ett halvår lite väl mycket för att få nån i säng.
Vill man knulla så kan man säga det, och om han blir för chockad/osäker så räcker det för 99% att komma tillbaka om 1-2 dagar så han hinner läsa allt om ställningar, tekniker och hur "vanliga" människor brukar gör det. Efter det kommer han vilja prova teorin i praktiken och kanske rent av själv komma och fråga om hon fortfarande vill.

/"nörd till 13-14, sen började jag transformera mig till cool och häftig biltjuv som rökte o kröka. Men behöll mina (två) nördvänner utan att skämmas" kallas jag

22 januari, 2010 20:06  
Blogger floodis sa...

heeeey, vaddå "ni"? :( Eller, ja äh, vem försöker jag lura? :D I ma nerd :)

Haha, du verkar uppriktigt besviken på att nördar är svårflörtade :)

22 januari, 2010 23:20  
Blogger Shaun sa...

nördar är monster som måste besegras

floodis är en meningslös grej som man måste passera

När man når nörden, besgrar, och han går med på att ligga med en, då spelar inget annat nån roll
Hoppa hoppa hoppa

22 januari, 2010 23:59  
Blogger floodis sa...

Lite för mycket påhopp på floodis känner jag nu... :)

23 januari, 2010 01:51  
Anonymous Hanna Dönsberg sa...

Hehe...det är sant att man får ta initiativ själv. Men nog är det lite lirkigt.

Men....allvarligt? Vill du hellre ha ngn som tittat mycket på porr än ngn som haft sex med många? Jag väljer den erfarna (på riktigt) alla ggr. För porr är oftast inte sex.

23 januari, 2010 16:55  
Anonymous gustav sa...

Jag tycker att det var en klockren analys. Bra beskrivning av hur spelet fungerar när en av två är nörd. Hur två nördar gör borde vara intressant att veta.

23 januari, 2010 22:38  
Blogger Jerker Montelius sa...

Gör ni inte onödigt komplicerat.

Flodis modell nr två tror jag går hem i 99% av fallen på både kvinnliga och manliga nördar. Om det är något som både män och kvinnor är svaga för så är det när någon visar dem intresse, vänlighet och uppskattning. Kom ihåg att detta är en grupp som kanske inte fått detta i några större mängder.

24 januari, 2010 11:32  
Anonymous Anonym sa...

Dock tycker jag det är viktigt att man tänker på, då man vill "approacha" en nörd, att inte vara för sublim, då de flesta nördar (riktiga nördar, tänk Unix) förmodligen har aspergers/ADD, eller tendenser till det. Således kan det vara svårt att tolka sublima flörtar.

24 januari, 2010 12:48  
Blogger Anneli sa...

Jag reagerade också på sammanblandningen av nördtyperna - linuxkillarna tenderar att antingen strunta fullständigt i dina lårhöga stövlar eller tycka att du är för ytlig. Å andra sidan är jag lite hemmablind :)

Men kul att läsa din guide och rätt mycket roliga tips.

24 januari, 2010 15:04  
Blogger Liam sa...

Frågan är om man, i det långa loppet, faktiskt vill ha en partner som avgudar en och gör allting för en. Det låter ju roligt i teorin att ha sin egen lilla slav som avgudar en och gör allting man vill, men i det långa loppet så blir det, i min erfarenhet, jobbigt med en människa som gör som ständigt gör det man själv vill istället för att följa sin egen vilja.

Jag känner båda killar och tjejer som dumpat och/eller blivit serie-otrogna mot sina partners på grund av att partnerns avgudande personlighet efter ett tag blivit tråkigt, förutsägbart och icke-stimulerande.

Och när det gäller one night stands har jag ALDRIG sett en kille få napp genom att vara "avgudande". Tvärtom när killar överöser med komplimanger, köper drinkar, låtsas hålla med henne om allting, bär bennes väska, följer efter henne osv så brukar tjejen tycka det är SJUKT jobbigt och tycka killen är desperat och patetisk. Det är tvärtom de avslappnade, icke-avgudande killarna med självrespekt som vågar säga ifrån och ställa krav som brukar få tjejerna intresserade.

Sist men inte minst borde man fundera på om man kanske har problem med sitt eget självförtroende om man behöver bli "avgudad" för att må bra.

24 januari, 2010 20:22  
Anonymous Anonym sa...

Det fungerar faktiskt. Ganska bra tom. Det var så min flickvän fick mig =). Men jag stod för alkoholen själv, hon stod för envisheten och målmedvetenheten. Nu är det snart fem år senare, och jag avgudar fortfarande marken hon går på =)

/Daniel A

24 januari, 2010 21:25  
Anonymous Anonym sa...

Bra skrivet!

En tjej som vill ha en nörd behöver inte anstränga sig så mycket. Undvik bara att hänga med sportiga och vältränade killar. Vi nördar ser direkt att vi är i underläge och att tjejen inte är inom räckhåll. Hon avskrivs därmed kategoriskt som potentiell partner.

En tjej som vill imponera (och det börde göra) gör det bäst genom att visa att de har åtminstone något nördigt intresse. Att säga att du hade en kemilåda som barn kan räcka. Men var beredd på att han kommer be dig räkna upp kemikalierna i lådan!

Nördar är bra killar - sällan otrogna, snälla och rättvisa. Men att vi skulle avguda tjejer går jag inte med på.

24 januari, 2010 21:38  
Anonymous Peter Harold sa...

Som företrädare för den kategori som du betraktar som svår att få omkull kan jag bara säga att ditt inlägg väcker förhoppningar hos oss...

Tänka sig, att det finns kvinnor som ser oss nördar som presumtiva sexualpartners!!!

Jippi!

:-)

24 januari, 2010 22:23  
Blogger robjoh sa...

Får erkänna att det var kul att läsa, som en den sköna nörd jag är. Men du gör helt klart det för svårt för dig, och dessutom finns det mer än en typ av nörd :-)

Slå oss i huvudet så ordnar det sig alltid (se floodis). Sen får man alltid jobba lite mer om man vill hålla ordning på en nörd.

Sedan vet de fan om du får en person som verkligen avgudar dig då jag är någorlunda skeptisk till att någon nörd kan hålla sig till ett ämne utan att svansa iväg och läsa på om något annat. I detta fall är inte något annat en annan tjej utan helt enkelt den senaste upptäckten inom kvantfysik eller liknande...

24 januari, 2010 22:31  
Anonymous Anonym sa...

Nämen snälla vänner...

Lyssna nu på en gammal man.

Har ni unga kvinnor alldeles glömt bort vad det hela handlar om?

Ni är genetiskt utformade för att vi män skall vilja föröka oss med er. Det är hela idén med ert utseende och uppenbarelse.

Naturen sköter därför detta effektivt, under vissa enkla förutsättning:

Se till att komma fysiskt nära mannen, gärna med lätt beröring då och då, utan att vara indränkta i parfym. Då tar feromoner och känselsinnesintrycken över allt vad eventuell nörd-logik har att sätta emot. Om ni dessutom öppnar ögonen litet extra någon kvarts sekund då ni ser in i mannens ögon så är han nästan chanslös. Se dock till att inte ha tittat in i en strålkastare sekunderna innan, för det är stora pupiller ni vill ha, inte små elaka pupiller (som knappnålsstick).

Se där: fysisk närhet, doft, känsel och pupillstorlek, sedan är mannen er.

Såvida inte mannen i fråga kan Spelet, men det är ett annat ämne :-)

/Erik S

24 januari, 2010 22:34  
Anonymous Anonym sa...

Erik S:
Problemet är att så pass subtila signaler inte fungerar. Nörden ifråga blir antagligen upphetsad men det innebär inte att han fattar att tjejen vill ligga med honom. De flesta nördar är oerhört väl medvetna om sin egen oförmåga till att tolka sociala signaler (de är trots allt inte korkade) och det leder till en osäkerhet. När man vet att man har svårt att skilja på oavsiktlig beröring (alla som råkar röra vid en vill inte ligga med en) och ett uppraggningsförsök fegar de flesta och antar att tjejen bara råkade stöta in i en och antagligen har ovanligt dålig motorik (då detta råkade hända upprepade gånger).

Nej, vill man ha nördar får man lov att vara mer direkt och helst inte aspackad (för nördar vet även att alkohol påverkar såväl motorik som omdöme vilket leder till mer osäkerhet).

Gör ekvationen enkel för nörden. Variablerna skall vara tydligt uppställda och det skall inte finnas utrymme för mätfel.

24 januari, 2010 22:52  
Anonymous Anonym sa...

Hej Anonym (24 januari, 2010 22:52)

Jag förstår din tankegång. Dock har jag en avvikande uppfattning i frågan:

Nature overpowers nörd :-)

Låt mig ta ett exempel från boken "The soul of a new machine". Den handlar om när företaget DataPoint (vila i frid) på 70-talet skulle ta fram en ny minidator. Givetvis fick inte mikrokoden (som ligger mellan maskinkod och hårdvara) bli fel, och bara de vassaste nördarna sattes på mikrokodning. Mikrokod är strävan efter perfektion!

Samt att undvika att få alla alla sålda datorer returnerade :-)

Nåväl, en av dessa mikrokodare tog en lång semester, dvs, över en helg :-) och reste till ett kollektiv där en vän bodde.
När nörden kom fram till kollektivet möttes han av en kvinna som endast var iklädd topless. När han såg hennes kropp insåg han vad perfektion egentligen var och han återvände aldrig till projektet.

Nature overpowers nörd, och jag vidhåller därmed mina tidigare ståndpunkter.

/Erik S

25 januari, 2010 00:11  
Blogger Steve Lando sa...

man smalt redan vid ditt inlägg, så ligger det till.

25 januari, 2010 00:16  
Anonymous John sa...

Såvida inte mannen i fråga kan Spelet, men det är ett annat ämne :-)

Och det bästa sätter att få omkull en nörd är förmodligen att ge honom boken Spelet, och sen ställa sig i närheten dagen efter.

25 januari, 2010 00:27  
Anonymous Anonym sa...

Erik S:
Förstår din poäng, men jag tror att sådana fall som du tog upp är undantag. De flesta nördar vet nog vad de vill ha men inte hur de ska få det. Speciellt med dagens kommunikationsmedel och anonymitet som ger nördar obegränsat med kroppar att titta på utan att behöva gå till den sliskiga killen på macken och langa upp en sedel.

/Anonym (24 januari, 2010 22:52)

25 januari, 2010 01:07  
Blogger floodis sa...

Kul kommentatorstråd att läsa :)

Erik S: Att se en kvinna och bli kåt är inte samma sak som att kunna tolka kroppsspråk. Det är klart att nördar vet att de gillar nakna kvinnor, det är inte där problemet ligger. Problemet ligger i att kunna tolka när en kvinna förmedlar intresse. Där har Anonym (24 januari, 2010 22:52) rätt.

Jag håller däremot med om att vi ofta glömmer bort att natur har försett oss med instinkter som vi borde använda och utnyttja mer. Men vissa suger bara på det (nördarna) :)

25 januari, 2010 01:22  
Anonymous Anonym sa...

Av egen erfarenhet:

1. Åk på studentfest (overall = nörd per default, i synnerhet om bäraren studerar något tekniskt). Förekomst av rikliga mängder öl garanterad, samt gemensamma samtalsämnen (hur många märken har du, vilken färg har din overall under all patina, chalmers/KTH suger (beroende på vilken sida av landet nörden kommer ifrån) etc.).

2. Sno en trevlig nörds öl.

3. Börja hångla

Klart.

Huruvida uppraggaren i detta fall också var en nörd diskuteras fortfarande. Närvaron på en studentfest skulle indikera att svaret är "Ja".

/Gift, villa, volvo, vovve och en nyfödd dotter med en nörd. Tyvärr verkar "avgudar och gör allt för en"-biten inte sträcka sig till dammsugning :(

25 januari, 2010 07:31  
Anonymous Krutjof sa...

Otroligt skoj. Min äldsta nerdkompis blev upplimmad på sättet som du beskriver, dvs tjejen använde sig av någon slags utmattningsmetod. Numera så avgudar han nog henne, de är gifta och väntar barn. Så kan det gå!

25 januari, 2010 09:11  
Anonymous Soffan sa...

Tips ;) om nördkillen ändå inte vill trots att du har "lårhöga stövlar" som du känner dig porrig i, "kort kjol" och "korsett". (Bli inte ursinnig, kalla honom bögjävel, etc) Pröva följande istället:

alt 2) God old 'sexuella-trakasserier metoden'. Tag nördens händer och placera dem på dina bröst, håll fast (och slå honom inte på käften)

alt 3) Banta.

25 januari, 2010 09:38  
Anonymous Anonym sa...

Hej igen

Jag märker att mitt enkla budskap inte verkar tränga igenom det lager av intellekt (som givetvis nödvändigtvis måste skapas pga textuell kommunikation) som läsaren använder sig av, och därmed kan även givetvis detta inlägg te sig fåfängt, men jag gör i alla fall ännu ett försök :-)

Vad jag menar med Nature overpowers nörd och det andra jag skrivit är faktiskt enkelt:

Träng igenom nördens analytiska skikt, med hjälp av den oemotståndliga kraft naturen utrustat kvinnan med (snarlik gravitationskraften). Jag syftar här inte på att kvinnan plumpt som en överdesperat hooker opåkallat skall överutnyttja sina primära samt sekundära könskaraktäristika (även om dessa givetvis alltid finns med i bilden vid en kvinna-man möte pga vårt genetiska arv).

Nej, det hela handlar om att att låta vårt uråldriga perceptuella system oförvanskat förmedla signalerna till nördens hjärna: kvinnans doft, kroppspråk, fysisk kontakt, mm. Då har nördens analys ej någon möjlighet att ta över situationen.

Mitt budskap, klart som nörd-korvspad, är följande:

Närhet + kroppskontakt + doft + syn + känsel + kroppsspråk + värme = Nature overpowers nörd.

Det intellektuella skiktet är, vid ett man-kvinna-möte, blott en mycket tunn, svag och lättupplöst fernissa över människorna.

/Erik S

25 januari, 2010 10:45  
Blogger Johanna sa...

Det känns lite som att kommentarspåret är tillräckligt bevis på inläggets teser... :) Ni är nördar allihopa, och Erik S, paralleller med mikrokod?!!

Jag kanske borde nämnt något om vikten av att inte uttala sig om ett nördämne man inte behärskar, eller, säga att man gillar "fel typ" av nörderi.

Om någon av er missat att läsa mitt allra senaste inlägg, med mailet från killen som varit med om exakt det jag beskriver, så läs.

Sen vill jag påpeka, att ja, jag stereotypiserar & generaliserar, och inlägget är tänkt att underhålla, inte komma med exakt vetenskap :)

25 januari, 2010 11:15  
Anonymous Anonym sa...

Fast när man tar upp ett ämne som berör oss nördar så är väll en utförlig analys av det hela inte mer än väntat? ;)

Anonym (24 januari, 2010 22:52)

25 januari, 2010 11:27  
Anonymous Jack sa...

Välskriven guide men jag blir ändå nyfiken; vari ligger lockelsen med att ligga med just en nördkille? Om tjejen har snygga killkompisar och får, som beskrivs i inlägget, inviter av snygga killar, varför då bemöda sig med en kille som (enligt klichen iaf) är socialt tafatt (och kanske avviker lite från skönhetsidealet) och dessutom är svårflörtad. Är det utmaningen? Nördens speciella exotism? Eller att han avgudar alla som ger honom en chans?

Jag kan förstå att det finns en viss intellektuell fascination för nördar och att det att det däri ligger en viss lockelse.. Men i övrigt får man ändå lite en känsla av att (detta låter lite dystopiskt kanske) rent respektmässigt, sexualvärdesmässigt och manlighetsmässigt så är nördar ändå en bra bit efter "riktiga" killar/män. Det sista lät kanske lite bittert.. men ändå..

25 januari, 2010 21:14  
Anonymous Jan-Erik M sa...

Hur du ligger med en politisk bloggare
(Med avsikt att vara skämtsam, också postad hos Hax.)

Bloggare kan tyckas vara en dåligt sammanhållen grupp. (Jag menar då inte att deras kroppar rent fysiskt skulle trilla sönder efter veckor vid tangentbordet dock.) Som första krav måste man åtminstone läsa på och hålla med om deras politiska ståndpunkt. En bloggare behöver aldrig, till skillnad från t.ex. politiker eller företagare, ta hänsyn till att någon väljer dem, eller på andra sätt anpassa sig till verkligheten. Generellt är det heller inte fel att referera rättstatens hypotetiska kollaps lika ofta som man borstar tänderna och vara lite konspirationsteoretisk.

Vällästa bloggar blandar oftast sina poster om rättstatens kollaps och andra allvarliga med mer humoristiska inlägg, och att läsa en hel sida av bloggen men även att umgås med bloggaren underlättas av en lätt personlighetsklyvning. Tänk på Dr Jekyll (och Mr Hyde) som säkert bloggat om det varit tekniskt möjligt.

Aktiviteter kan vara det mesta utom det bloggaren gör dagligen ändå, det vill säga tittar på en skärm och försöker formulera något roligt om en finanskris, armbandsklocka eller bilkö, eller försöka bli fysikt upphetsad av ökande antal läsare. För att bli ihågkommen (och också minska risken att bli omskriven) kan man gärna prova på något mer ansträngande och fysiskt tyngre som dart eller kuddkrig.

Det kan verka frestande, åtminstone för kortare känslomässiga kontakter, agera under pseudonym. Det hindrar allt för påtaglig dejà vu i personens framtida bloggposter. Ett förhållande kan ju, liksom rättsstaten, plötsligt kollapsa. Bloggare påminner dock om datanörden, med vissa specifika intressen åt text- och informationshantering, att kolla många källor och analysera samband. Eventuella lögner måste tåla research och kan därigenom bli misstänkt vaga. Håll istället på din integritet (påtala också gärna att du gör det) och säg inget som inte hela världen kan få veta imorgon.

Var på din vakt mot bloggarens RSS-läsare, antingen det är på datorn eller mobilen, som är din främsta konkurrent om uppmärksamhet. När den varnar om nya inlägg kan bloggaren, liksom Skalman med sin mat- och sovklocka, omedelbart bli helt okontaktbar tills och om ett nytt, syrligt blogginlägg författats. Lika enkelt som att klara att få av vissa kläder med ena handen, bör man alltså kunna lirka bort ett mobilbatteri med den andra, för att vara ostörd en liten stund. Grundinställningen får dock inte öppet ifrågasättas: Ingenting, inte stater med mordagenda, syskon, kräksjuka, fötterna i en balja betong, eller än mindre en partner får hindra Bloggandet och det fria ordets manifestation! Allt feltajmat bloggstörande, sex som jordgubbsglass, innebär rättstatens fullkomliga och oåterkalleliga kollaps. Leta istället upp dagar med politisk idétorka, och skapa gemensamma minnen som aldrig en text i ett RSS-flöde kan ge rättvisa!

Tacka mig vid tillfälle.

25 januari, 2010 22:04  
Anonymous Anonym sa...

@Jack

Det är Darwinism i praktik.

1. Den intelligenta Nörden har stor sannolikhet att få en intelligent avkomma.

2. Den intelligenta Nörden kommer antagligen att tjäna mycket pengar så att han kan försörja kvinnan och barnen.

3. Genom sin sociala oförmåga kommer nörden knappast att vänstra och överge kvinnan och barnen.

M.a.o. Kvinnan väljer den partner som sannolikt ger hennes gener störst möjlighet att överleva.
:-) :-) :-) :-)

26 januari, 2010 00:30  
Blogger Robert Westin sa...

haha, underbart blogginlägg. Hälsar en CZ-nörd, som inte passar in enligt denna steriotyp :-)

www.klanremix.se (DEFROW)


MVH Robert Westin

26 januari, 2010 08:10  
Blogger Tanja Suhinina sa...

Helt rätt om skillnaden mellan att Nörden blir kåt och att Nörden fattar att man limmar på honom.

Varför vill man ligga med en? Ja, gemensamma intressen? Man har kärat ner sig? Moder natur har försett grabben med feromoner som gör att man är mystiskt attraherad? Man är nördflicka som siktar i sin egen höjd för att de vältränade killkompisarna ser henne som kompis och inget annat?

26 januari, 2010 12:09  
Blogger floodis sa...

Tanja: Ah, nu kom de intressanta och vettiga frågorna. Men jag vill omformulera frågan "Varför vill man ligga med en?" till "Varför känner man sig attraherad av en viss person?" Eller snarare hur skapas attraktion mellan människor?

Tycker denna omformulering är bättre eftersom att det är attraktion hela grejen handlar om, inte bara ligga. Att ligga är snarare en konsekvens av attraktion.

Så, skapas attraktion genom gemensamma intressen? Genom att man råkar avge rätt feromoner som råkar attrahera just den där personen? Eller genom att man tror att den personen "spelar i samma liga" som en själv? Eller nåt annat?

/me passar tillbaka bollen till Tanja eller vem som helst som vill ta emot.

26 januari, 2010 14:47  
Blogger Tanja Suhinina sa...

floodis:
Eftersom det är uppenbart att jag inte kommer kunna svara på frågan om vad attraktion är, eftersom alla vet att ingen kan svara på det helt säkert, tar jag fram en kursbok i socialpsykologi (the Social Animal, Aronson).
En snabb titt i kapitlet "Liking, Loving and Interpersonal Sensivity" ger oss följande information:
1) i ett (representativt) speeddatingevent mätte man faktorer som påverkade att det blev en andra dejt. Den faktorn som var avgörande var inget annat än att de två "spelade i samma liga" utseendemässigt.
2) ju mindre självsäker man är desto mer gillar man nån som gillar en
3) de viktigaste faktorerna i vem man faller för är närhet (som i att man bor nära varandra, är med i samma förening, träffas ofta, etc) och likhet (att man har liknande värderingar, intressen och personlighet).

26 januari, 2010 16:17  
Blogger floodis sa...

Tanja: Jag har faktiskt aldrig riktigt funderat på vad attraktion är. Har bara utgått ifrån "medveten eller undermedveten romantiskt gillande av en annan person. Första eller en av de första stegen före sex eller annan romantisk relation" (min egen definition). Men det här ger mig lite av en ny dimension på frågan.

Det jag reagerar på dina tre punkter är att det verkar handla mer om bekvämlighet än om romantiskt gillande av en annan person. Till exempel:

1) Att gå på en andra dejt innebär inte i sig att man romantiskt gillar den man dejtar. Kan även innebära att man, medvetet eller undermedvetet, inte tror sig kunna få nån bättre och tar det man tror sig förtjäna som bäst (vilket verkar vara den som ligger på samma nivå som en själv). Sen kan dejatandet, av någon anledning, leda till attraktion. Men jag tror inte det finns många som vill definiera den andra dejten i sig som attraktion, eller bevis på attraktion.

2) Denna punkt är mer intressant för här handlar det faktiskt om attraktion (enligt min egen defintion). Problemet är att den inte förklarar hur attraktion uppstår i allmänhet. Det är ett väldigt specifikt fall där vi inte vet hur den första attraktionen uppstod, som ledde till den andra attraktionen. En notering är dock att när folk här och var har talat om nördar som avgudar tjejer som visar dem intresse, så har de pratat om denna punkt.

3) Samma sak som i 1). Även om närhet leder till romantiskt gillande så tvivlar jag på det rent fysiska avståndet skapar attraktion. Det är bara bekvämt att prata med någon man redan känner och det i sig, av någon anledning, leder till attraktion. Samma sak med lika värderingar, intressen osv. Det är väl snarare ett ofarligt verktyg som ger en ursäkt att kommunicera på ett sätt som den andra parten finner ofientligt eller t.o.m gillande (bekvämt). Och det tillåter sen att attraktion, av någon anledning, kan skapas.

Om man tänker efter så finns dina punkter 2) och 3) i Johannas modell: Gemensamma intressen och avgudande nörd. Så Johannas modell har definitivt en vetenskaplig grund. Och om det duger för en så är det utlimata tipset alltså: Gå med i en förening där det finns tjejer som delar dina intressen och hoppas på att någon av dem av någon anledning börjar gilla dig, och att du har tillräckligt dåligt självförtroende så att du kan gilla henne/känna attraktion tillbaka. Go! :)

27 januari, 2010 01:02  
Anonymous Anonym sa...

Några små grejer.
För det första finns det en slags nördgroopies - tjejer som hänger med nördar eftersom de får massa uppmärksamhet.
Dessa bör man se upp för eftersom de kan vara intrigerande små jävlar, på ren svenska.

En fördel däremot är att många nördgrupper har relativt lösa ideer om fysiska gränser. Man hittar dem gärna i stora högar och där finns det alla möjligheter att åla sig in.

Gör också skillnad på om nörden är en gackidiot eller bara råkar ha ett intresse som är lite närdigt.
Det är skillnad på att gilla anime och gå på lite animeträffar, och på personer som lever för anime.
Den första är ofta välfungerande och trevlig, medans den andra sorten kan vara knepig. Intresset för hobbyn kan vara större än för sex.....ligg med hans polare istället.
Många nördar är oavsett mycket utsvävande i sitt sexliv, med partnerbyte, öppet förhållande, komratligg etc

31 januari, 2010 16:33  
Anonymous Kisaki sa...

Var inte detta en pardi, eller har jag missat något?

03 februari, 2010 05:45  
Anonymous Anonym sa...

Ärligt talat så är det mycket enklare än så att få en nörd i säng, om man nu vågar vara lite extrem. Hoppa på honom naken bara?

Mest intressant är att du har taggat ämnet 'feminism'. Hur kopplar du hur man knullar en generaliserad nörd till feminism?

/Anon.

12 februari, 2010 17:01  
Blogger Maria Kareliusson sa...

Öl i all ära, men det vet väl alla att vägen till nerdens hjärta går via C8H10N402?
Så bjud honom på en kopp espresso på färskmalda bönor och bjud in dig till hans lya (så han känner sig trygg) på valfri sci-fi serie/film för att ta vid diskussioner om OS (FAIL om man utläser detta som något sportigt eller utläser it-girls som mode-whatever-inne-tjejer) och utbyter sarkastiska kommentarer.
Sedan är han din, och även om han avgudar dig och är dig evigt trogen så får du fortfarande konkurrera om uppmärksamhet med hans heta MMORPG-karaktärer, -även om du klär dig i korsett och lackstövlar... :P

2,5 år nu sedan det där kaffet och BSG Razor... ;)

21 februari, 2010 14:06  
Blogger Arlav sa...

Låter som om du bör hålla dig til 45-åriga, skilda, halvknalla krograggare.
Är nog bäst för dig, de vill fö inte heller ha barn....
För en bra nörd (de bästa papporna)lär du aldrig ragga upp på det viset.

23 mars, 2010 09:45  

Skicka en kommentar

<< Home