Creeper

onsdag, januari 06, 2010

H&M klipper sönder kläder i kylan

Det är kanske inte Day After Tomorrow-kallt i hela västvärlden, men nästintill. Då rapporterar New York Times om svenska klädföretaget H&M som klipper sönder sina osäljbara plagg och slänger dem, i stället för att skänka till välgörande ändamål. Trots att det finns såna bara någon gata i väg.

Är det den svenska snålheten och oviljan till att idka välgörenhet som gör sig närvarande hos H&M på andra sidan Atlanten? Svenska medier verkar inte ha plockat upp nyheten än, och på sin egen webbsida stoltserar man med sitt stora företagaransvar. Företagaransvar som verkar gå ut på att skriva under fina konventioner, men inte hjälpa folk i närområdet? Eller, hur står det till med det där H&M?

Uppdatering:
H&M har tagit till sig kritiken, lovar utreda vad som hänt, och skänka kläderna i stället.

Etiketter: , , , ,

2 Kommentarer:

Blogger Frontalkrock sa...

Jag tänkte bara att om nu ingen betalande person vill ha kläderna,
Är det då så troligt att uteliggarna vill ha dom?

Dom kanske är obekväma eller så...
Jag menar det är ju trots allt H&M.

09 januari, 2010 12:21  
Blogger Magnus Persson sa...

Problemet är antagligen att de inte vill ha dem till det pris de säljs, och att det inte passar H&M:s image att sälja dem på "tokrea" (jag tror inte GeKås får särskilt mycket osålda kläder).

Att rea ut utgående kläder som annars ändå lika gärna ska säljas, till mycket låga priser kan man tycka annars vore ett bra sätt att locka kunder till butiken.

11 januari, 2010 02:33  

Skicka en kommentar

<< Home