Creeper

söndag, maj 17, 2009

Samma gamla argument

Kan partiledare hålla tråkigare öppningsanföranden? Liksom, jo, vi vet att vänstern ogillar folk med pengar, och vi vet att alliansen satsar på de som jobbar och inte de som går på bidrag. Arbetslinje eller bidragslinje, visst, men snälla, varför vara så stereotypiska hela tiden?

Björklund kontrar med att högutbildade skall ha högre lön, och Ohly skyller bonusarna på regeringen.

Vänstersidan har ett klart budskap: djupaste klyftorna sedan 70-talet - det är regeringens fel, för att de har tacklat finanskrisens fel. Högersidan kontrar med att finanskrisen är global, och att man gör sitt bästa. Som att vi inte hört alla argument innan.

Nu börjar programledarna grilla Sahlin på vilka skattehöjningar hon kommer stå bakom...

Etiketter:

2 Kommentarer:

Anonymous Robert, SSU kalix sa...

argumenten du använder är gamla och konstigt nog så är det ganska svart på vitt att sverige hade bättre sysselsättning under (S), (V) och (MP):s koallition än vad den är nu. Spelar ingen roll om det är finanskris, Sverige har näst störst ungdomsarbetslöshet i hela EU... vilket är ganska konstig då man för en sådan ansvarsfull politik som Alliansen.

17 maj, 2009 20:55  
Anonymous Rolf Hansson sa...

Johanna skriver: "vi vet att alliansen satsar på de som jobbar och inte de som går på bidrag. Arbetslinje eller bidragslinje"

Arbetslinje - my ass! Jag röstade borgerligt för att jag verkligen trodde att Reinfeldt & co. skulle satsa på jobben, och jag anser fortfarande att arbetslinjen är den enda rimliga, framför sossarnas ständiga satsningar på bidrag.

Men då måste man ju för h-e stimulera näringslivet så att det kan skapas jobb också!!! Och det har ju alliansen misslyckats kapitalt med! Jag väntade mej sänkta skatter, sänkta arbetsgivaravgifter, avskaffande av las, enklare regler för småföretagare...ja, i princip varenda tänkbar åtgärd som skulle kunna bidra till att skapa jobb. Men ytterst lite har hänt.

Därför klingar det i mna öron falskt när Reinfeldt fortsätter snacka arbetslinje.

18 maj, 2009 04:17  

Skicka en kommentar

<< Home