Creeper

söndag, maj 17, 2009

Paus i debatten

Nyhetspaus i Agendadebatten. Efter pausen utlovas frågor om den svenska klimatpolitiken, och om miljöpartiet vill legalisera fildelning. Fine, lite mer intressant än samma gamla ramsa om skatter, jobb och bidrag (vi kan den vid det här laget). Men var i hela världen är EU-frågorna? Det är val om tre veckor, och förtidsröstningslokalerna öppnar redan om tre dagar. EU-valet borde vara det mest intressanta att pumpa partiledarna om, oavsett om det är en årlig debatt som hålls eller inte.

Fast det kanske visar på hur förlegat hela public-service-konceptet med svt är, när man inte ens kan få till en debatt som handlar om valet bara ett par veckor bort.

Svenska politiker verkar vara så sjukt ointresserade av EU-frågorna, och när väl de där kontroversiella EU-direktiven når den svenska riksdagen, som Ipred gjorde i höstas, och som datalagringsdirektivet är på väg att hamna, skyller man bara ifrån sig på EU-byråkratin, och tar liksom inget ansvar själv.

EU som inte är särskilt abstrakt, men ett dynghål där allsköns frågor kan hamna, utan att politiker på hemmaplan behöver ta något ansvar. Sossarnas EU-kampanj handlar egentligen bara om svensk inrikespolitik (med logiken att gillar man den, gillar man dem i eu), och de andra två partierna på vänsterkanten verkar mest bara vara emot hela grejen.

Jag som hade hoppats på lite svar.

Etiketter: ,

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home