Creeper

söndag, maj 17, 2009

Första eu-frågan!

Det är ju lite intressant att Ohly menar att "tack vare kronan har vi räddat kvar tiotusentals jobb i sverige mitt under finanskrisen", och Björklund hävdar att euro-utanförskapat i realiteten har betytt lönedumpning.

Sen kan man fråga sig om Euro-folkomrösning verkligen är den mest relevanta EU-frågan i dag? Det är ju ingen av de båda majoriteterna som vill ha den i dag, och det är en EU-fråga som ligger i riksdagen och inte i parlamentet.

Röstlokalerna för EU-valet öppnar på onsdag. Den här valbevakningen står PUBLIC SERVICE för.

Etiketter: , ,

3 Kommentarer:

Anonymous eddie sa...

Ordning och reda i statsfinanserna är bra enligt Maud, Ha Ha Ha ja hon är rolig hon... Kanske dags för lite mer skattesänkningar då när det är sådan ordning på statsfinanserna. Men om inte annat kan man ju låna lite mer pengar till sänkningarna.
Välfärden är på väg bort och in med privata försäkringar, det är ett solidariskt samhälle för de blåa.

17 maj, 2009 21:02  
Anonymous Anonym sa...

EU - visst, men euro-frågan är ju inte relevant i EP-valet. Hoppas också på mer EU i debatten.

Clara

17 maj, 2009 21:41  
Anonymous Snyltdjur sa...

Men, tack vare den svaga kronan har vi ju faktiskt räddat kvar jobb i Sverige mitt under finanskrisen. Jag vet inte om det är tiotusentals, (har faktiskt ingen koll på exakt hur många som har varslats) men nog är det jobb ändå. Det faktum att kronan är så svag gentemot euron och lönerna för anställda betalas i kronor medan varorna som företaget exporterar säljs i euro (eller kronor, säljs varorna i kronor så blir de ju billigare än konkurrenternas varor och då borde de väl sälja bättre?) så blir lönerna mycket lägre än vad de hade varit om vi hade haft euron, medan inkomsterna förmodligen (ännu en sak jag inte är säker på) inte sjunker proportionerligt. Då borde väl jobb ha "räddats" genom att vi haft krona istället för euro?

18 maj, 2009 22:29  

Skicka en kommentar

<< Home