Creeper

söndag, maj 17, 2009

Skattehöjningar och arbeten

De tre vänsterpartierna är eniga om att skatterna skall höjas, men oense om hur mycket och för vilka. Två av tre partier vill höja skatter för nästan alla. Men hur i hela världen det skall skapa några nya jobb är mer oklart. Fast det är klart, om man bara får tillräckligt mycket i bidrag behöver man väl inte jobba?

Maud kontrar med frågan "är sjuksköterskor och poliser höginkomsttagare?" Inget svar från vänstersidan.

Etiketter:

8 Kommentarer:

Anonymous Tozil sa...

och ett fint litet leende från maud ^^ haha

17 maj, 2009 20:18  
Anonymous eddie sa...

Nu är du ute och cyklar sen när är a-kassan ett bidrag?
Jag själv har blivit av med jobbet nu, går från 27000:- till ja 80% hmmm snarare 60-65% men de är ju bra, För jag är väl förmodligen lat och ska inte ha en riktig arbetslöshets försäkring utan ett bidrag. Välfärdspolitik från de blåa - mer bidrag. Hoppas du blir lite vettigare med åldern.

17 maj, 2009 20:33  
Anonymous Kenneth sa...

alliansens politik är bättre. tvinga alla till socialbidrag. det sätter fart på ekonomin. alla har ju så mycket pengar att konsumera när dom får socialbidrag

17 maj, 2009 20:38  
Anonymous Anonym sa...

Den här 1000-lappen som utmålas som en skattesänkning. Fattar inte varför inte oppositionen hugger mer på detta.
När jag räknade på min ekonomi, ja då var denna lapp bara 150kr pga av alla andra kostnadsökningar.
Det är ju faktiskt så att det totala skattetrycket kommer att öka om allianser får fortsätta. Hur, ju allt skall ju privatiseras och gå med vinst, så alla försäkringar som vi kommer att tvingas ta kommer öka på den totala kostnaden........

17 maj, 2009 20:40  
Anonymous Anonym sa...

Cynisk tänkande kommer man långt med...

17 maj, 2009 20:45  
Anonymous Anonym sa...

fan va självisk du är.. tänker bara på ditt eget välfinnande. Den där 1000lappen som det viftades med i valet... den har jag inte sätt röken av å då har jag ändo 23500 brutto.. men fack avgiften steg från 300 till 750kr (med a-kassa).. en annan vägrar går ur.. jag hjälper mina medmänniskor som får det tufft i svåra tider medans sådana som du vänder ryggen till. gnäller på att stackarna är lata..

17 maj, 2009 20:48  
Anonymous Snyltdjur sa...

Hur skatter skapar jobb?
Rent teoretiskt så är det väl möjligt att konsumeringen ökar om man tar pengar från de som bara sparar dem i madrassen och ger till dem som kommer att konsumera för dem. Om konsumeringen ökar så finns åtminstone möjligheten att nya jobb skapas.
När arbetstiden (och därmed lönerna) sänks som idag så minskar konsumtionskraften och fler jobb riskerar att försvinna.
Sen kanske det inte är helt etiskt att ta pengarna från de som sparar i madrassen :)
Men jobb skulle nog kunna skapas.

17 maj, 2009 22:17  
Anonymous Glenn sa...

A-kassan är inget bidrag. Sen kan vi väl konstatera att sänkta skatter inte har gett några jobb? Höjda skatter skulle ge mer pengar till kommunerna, så de slipper sparka lärare och vårdpersonal. Vilket de tvingas till nu.

18 maj, 2009 02:41  

Skicka en kommentar

<< Home