Creeper

söndag, maj 31, 2009

Ännu en partiledarduell

I kväll är det dags för ännu en partiledardebatt i Agenda. Denna gången är det bara Reinfeldt och Sahlin som är på besök, men EU-debatt utlovas. Det ska bli intressant att se hur många valrelaterade frågor det egentligen blir, för det är ju inte EU-val om en vecka, utan val till Europaparlamentet, och förkortat möjligen EP-val.

För, det är val om en vecka. Till Europaparlamentet. Svt har bjudit in partiledarna till landets två största partier som enligt senaste opinionsmätarna beräknas skicka drygt tio personer till parlamentet. Även om dessa personer har rätt mycket egen makt och inte följer ett partiprogram till punkt och pricka, borde man ändå kunna anta att partierna har lite att säga till om för deras kandidater.

Vad som hade varit intressant i en tv-debatt med de två stora partiledarna, är vad deras blivande parlamentariker kommer göra och verka för. Inte frågor som rör kommissionen eller ministerrådet, det är trots allt parlamentarikerna vi ska rösta på inom en vecka.

Vad "EU skall verka för", eller andra flumfrågor är således ointressanta. Jag vill veta vad partierna kräver av parlamentarikerna, vad moderaterna och socialdemokraterna har för linjer de skall följa i parlamentet, och vad de kan lova att de skall arbeta för och åstakomma.

Jag vill inte ha en debatt om EU, jag vill ha en debatt om EP-valet.

---

Jag kommer även i kväll att bloggduellera mot Elisabeth Biström på Ung-vänster-bloggen, och Aftonbladet kommer länka till duellen under kvällen. Klockan 21:15 på tv2 börjar Agenda.

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home