Creeper

tisdag, februari 17, 2009

Vad hände egentligen med Ipred?

I skuggan av Piratebay-rättegången har Ipred antagits av näringsutskottet och behöver bara röstas igenom i riksdagen också för att börja gälla den 1 april. Noterbart är att Socialdemokraterna inte yrkar på avslag utan ställer sig bakom huvuddragen i propositionen (men vill givetvis ha med några smärre ändringar), vågmästarröster verkar alltså inte kunna fälla förslaget.

Debatt och omröstning är den 25:e februari, det vill säga onsdag om en vecka. Det vore olyckligt om Ipred tyst röstas igenom för att allas blickar riktas mot Piratebay-rättegången, när det just tack vare rättegången borde kunna få så mycket mer uppmärksamhet. Var är riksdagsledamöterna som vågar bryta partilinjen och rösta ner förslaget? Var är oppositionens motstånd till lagen? Bara för att ett förslag blivit till proposition måste det inte bli till lag.

Läs fler inlägg om Ipred här.

---

Uppdatering:

Nu skriver SvD om det också.

Etiketter: , , ,

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Jag kan inte förstå sossarnas ovilja att ta i de stekta sparvarna som flyger in i munnen på dem. Skulle de få för sig att åka på seminarie för att lära sig hur det står till med upphovsrätten kontra tekniken, för att sedan komma hem och sälla sig till de som har förstått. Då hade vi ju haft en opposition på banan igen.

/Smen

17 februari, 2009 17:39  
Blogger cnab sa...

Hej Johanna! Det är mycket som är eller försöks timas med den pågående rättegången mot TPB. Riksdagen ska rösta om IPRED den 25 feb som om den gå igenom träder i kraft den 1 april.

Men extremt intressat är nu att EU blandar sig i! Rullar det på i Bryssel så kommer inte bara IPRED utan även FRA att förbjudas. I MARS I ÅR! Det är inte lätt att begripa alla de här turerna så jag kan ha fått det om bakfoten. Här finns i alla fall mer info:

http://erikjosefsson.eu/blogg/2009/02/18/sitter-stroem-i-europaparlamentet

18 februari, 2009 14:45  

Skicka en kommentar

<< Home