Creeper

tisdag, oktober 14, 2008

Eftersmak av partiledarduellen

En halvtimmas powerbloggande är över och debatten mellan Sahlin och Reinfeldt är slut. Både Sahlin och Reinfeldt lovade att inte kriminalisera en hel ungdomsgeneration, men ville ändå stärka upphovsrätten. En ekvation som inte riktigt går ihop.

Sahlin sa dessutom att: "Jag är inte den som vill höja skatter jämt". Kom i håg det till nästa valrörelse.

Annars handlade debatten mest om jobb och skatter. Finanskrisen i världen där Sahlin verkade hålla med Reinfeldt i mångt och mycket. Varslena vid Volvo där Reinfeldt talade om att få de varslade till nya jobb, och Sahlin som klagade över ersättningsnivåerna i a-kassan. Var är egentligen facket i det hela? Borde det inte vara en fråga mellan dem och arbetsgivarna?

Själv gillar jag Reinfeldts snack om lägre skatter (i synnerhet till låginkomsttagare), men tycker han är mesig med en massa nja-svar om tex. kärnkraften. Å andra sidan har jag svårt för sossarnas bidragskrameri och tvångsbosättning av invandrare.

och ärligt talat är det inte skattesatsen som kommer vara avgörande när jag går och röstar. Men om det är det enda som skiljer mellan partierna vill jag hellre ha mer pengar över från mitt extrajobb än mer pengar i plånboken pga. att studiemedlet höjs...

Rosemarie på Arvid Falk har givetvis en helt annan syn på saken.

Etiketter: , ,

20 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Anmärkningsvärt att en "officiell" bloggare skriver så mycket strunt som du gjort ikväll, du felciterar och drar felaktiga slutsatser gång efter gång... Strunt!

14 oktober, 2008 21:13  
Anonymous Anonym sa...

Så du går och röstar ENBART med dina egna intressen i huvudet? Det är väll finfint för dig om du får mer pengar från ditt extrajobb men sen finns det många studenter som inte har extrajobb-lyxen, de kanske hoppas på ett högre studiemedel för att överleva studietiden på annat än 4-kronor- paketet-nudlar.

14 oktober, 2008 21:21  
Blogger Johanna sa...

Är det så svårt att skriva ett namn ihop med en kommentar? Eller i alla fall ett alias som gör att det går smidigt att särskilja dem?

14 oktober, 2008 21:23  
Blogger Kexar sa...

"Så du går och röstar ENBART med dina egna intressen i huvudet?"

Öh ja? Jag tillhör den delen av mänskligheten som faktiskt sätter mig själv i första rum, hur egoistiskt det än kan låta.

14 oktober, 2008 21:35  
Anonymous Anonym sa...

Sossarn är på hugget i kväll verkar det som. Och verkar vara på dåligt humör. Inte alls konstigt, jag skulle skämmas över den partiledare som förväntas bli Sveriges statminister. "Det duger inte"..hör vi henne dundra då och då. Aftonbladets Tv intervju säger Mona att Reinfeldt är som en barnunge, kan själv, kan själv..med den leda rösten och tonfallet hon har.
Härskartekniken har visst Mona tagit efter Persson.
Jag mår illa bara jag ser människan. Och ljuger gör hon också. Med det är visst ett drag hos mång sossar. Hedersknyfflarna som har den enda rätta trovärdiga politiken.

14 oktober, 2008 21:48  
Anonymous Chris sa...

Egoismen leder alltid & enbart till en ensam död


ps: ett hjärta är alltid rött och hjärtat har alltid rätt, kom ihåg dem orden från Joakim thåströms mun lilla Johanna.

14 oktober, 2008 21:53  
Blogger Mary sa...

Bra gjort Johanna!

Bra att fildelningen kom upp också. Jag somnade på soffannär jag kollade på House.

14 oktober, 2008 22:21  
Anonymous Anonym sa...

Kom ut till ghettor så kanske du ändrar åsikt om var nyanlända invandrare skall bosätta sig.

14 oktober, 2008 22:27  
Blogger Johanna sa...

Jag vet inte vad som är ghetto för dig, men där jag bor lever 21% på socialbidrag, bara 41% av alla mellan 20-65 år arbetar, och mer än hälften är antagligen födda utomlands, eller har båda sina föräldrar födda i ett annat land.

14 oktober, 2008 22:34  
Blogger Vitriol sa...

Det är rätt sött med alla de som klagar på att Johanna m.fl. röstar egoistiskt. Särskilt om de kallar extraknäck för en "lyx". Om studenterna röstar rött för ett högre studiemedel, röstar de egoistiskt rött då? Eller ursäktar ni deras egensinne med att de i alla fall röstade rätt?

Jag ser på dylikt bladder på samma sätt som jag ser på halvhjärtad välgörenhet, dvs att det görs för att man själv skall känna sig bättre. Kanske känner sig folk lite härligt radikala och inte en del av den grå massan, men i vilket fall tror jag att ni är hycklare. Ingen röstar för något de inte själva känner sig inkluderade i, som folk, klass eller individer.

14 oktober, 2008 23:09  
Blogger daniel sa...

"ersättningsnivåerna i a-kassan. Var är egentligen facket i det hela? Borde det inte vara en fråga mellan dem och arbetsgivarna?"
hahaohwow.jpg

14 oktober, 2008 23:23  
Blogger David sa...

Vitriol, blir intressant att se om du får ett svar.

Det var för övrigt Mona Sahlin som sa "solidaritet måste få kosta" angående skattehöjningarna. Det är alltid så lätt för vänstern att vara solidarisk med andras pengar.

14 oktober, 2008 23:44  
Blogger LeoB sa...

Johanna: Vad jag förstår är det många som inte hittar något extrajobb. Om du håller med om det, varför vill du i så fall "hellre ha mer pengar över från (d)itt extrajobb än mer pengar i plånboken pga att studiemedlet höjs"?

15 oktober, 2008 00:10  
Blogger Johanna sa...

Leob, är inte det rätt uppenbart?

Det är ju inte så att studiemedlet är gratispengar som någon snäll person trollar fram ur en hatt.

och nej, det är inte lätt att få extrajobb, men de finns om man vill och är ihärdig. Jag har bland annat städat (sunkiga toaletter på en vinteröppen campingplats), jobbat i kök, skrivit webbannonser till halvseriösa företag, och sålt in min utbildning på studentmässor.

Tack vare det har jag inte sökt (eller fått) bostadsbidrag och klarat mig på csn. Ska man klaga på något borde man klaga på att det trots det finns för få extrajobb att söka som student. Inte på att studiemedlet är för litet.

15 oktober, 2008 00:29  
Blogger LeoB sa...

Johanna, jag är inte säker på att hatten har något med just det här att göra. Det är väl en helt annan fråga hur studierna ska finansieras?

Jag undrar om det nu är så klokt att tro att det finns extrajobb åt alla studenter om du säger att det är svårt att hitta dem? Om vi nu utgår från vanlig ekonomisk teori ...

Men visst, jag har själv jobbat som du när jag läst. Men om man kan göra det beror ju på vad det är för typ av studier man bedriver. På vissa utbildningar har du så mycket bunden tid att det inte funkar, på andra är det lätt att extrajobba.

Så jag har svårt att se att din lösning är en lösning för alla som studerar.

15 oktober, 2008 01:17  
Anonymous Jacka sa...

"Själv gillar jag Reinfeldts snack om lägre skatter (i synnerhet till låginkomsttagare), men tycker han är mesig med en massa nja-svar om tex. kärnkraften."

Nja-svar om kärnkraften? Dessa kom från andra sidan bordet där TobleMona säger att kärnkraften ska avvecklas i den takt som nya energialternativ kan ta över dess produktion. Jomenvisst hördu... på 28 år har dem lyckats stänga ner de två minsta av Sveriges 12 kärnkraftsreaktorer.

Reinfeldt däremot säger klart och tydligt att kärnkraft är ett bra energialternativ som ska tillåtas att öka sin produktion MEN att det inte nödvändigtvis behöver göras i form av nya reaktorer utan att det kan finnas utrymme för effektivisering i nuvarande.

Återigen Johanna.. hur står det till med din förståelse av politisk debatt och framför allt: hur tusan blev du utsedd till Aftonbladets bloggare "FÖR BLÅA LAGET"?

15 oktober, 2008 01:59  
Anonymous Anonym sa...

"ersättningsnivåerna i a-kassan. Var är egentligen facket i det hela? Borde det inte vara en fråga mellan dem och arbetsgivarna?"

HAHAHAHAHAHA! ÄR DET NÅGON HEMMA ELLER?

15 oktober, 2008 07:37  
Blogger Johanna sa...

Leob, Nu vet jag inte om vare sig Reinfeldts eller Sahlins omfördelningspolitik är optimal i längden, men när det gäller jobb till unga vill det blåa laget sänka arbetsgivaravgifterna för alla som anställer någon under 26 år, och Sahlin bara de som är arbetslösa (vilket inte studenter får någon glädje av).

och så mycket på marginalen behöver man inte leva som student. Letar man sig utanför stadskärnan och får ett billigare boende och pluggar sommarkurser på sommaren går det att få det att gå runt också. Men studenter borde uppmuntras att jobba extra. Fast CSN skulle ju kunna erbjuda en extra valfri tusenlapp i låndelen för den som ville ha det lilla extra. Å andra sidan skall lånen betala tillbakas också, och jag klarar mig bra utan ännu mera i studieskulder.

Jacka, om du inte gillar mitt bloggande, varför ägnar du en massa tid här?

15 oktober, 2008 08:23  
Anonymous Bananmannen sa...

"tvångsbosättning av invandrare" avskaffades för övrigt av socialdemokraterna och folkpartiet på åttiotalet eftersom det antagligen bröt mot mänskliga rättigheter. - inflikning

16 oktober, 2008 12:52  
Anonymous the lord of darkness sa...

Det är väl frivilligt redan idag hur mycket man vill låna?

16 oktober, 2008 13:07  

Skicka en kommentar

<< Home