Creeper

tisdag, augusti 19, 2008

OS, sjuka barn och censur

Att OS i mångt och mycket handlar om pengar är knappast någonting nytt, men när IOK skriver brev till svenska regeringen för hjälp om att få bort invigningsklippen från Piratebay blir det smått ironiskt. I synnerhet när det är propagandainvigningen man vill åt.

Undra om samma brev har gått till den amerikanska regeringen, för att få bort klippen från OS-invigningen som går att hitta på youtube?

---

En barnläkare och två internetupprorsmakare skriver på DN Debatt om att privata barnsjukhus är dåligt. Trots den långa debattartikeln verkar det enda argumentet vara att klyftor mellan barn strider mot barnkonventionen, ingenting säger nämligen att den "vanliga" vården för barn skulle vara sämre. Med samma logik kanske vi skulle förbjuda föräldrar att köpa saker till sina barn för mer än barnbidragets belopp varje månad eller varför inte, förbjuda föräldrar att spara pengar till sina barn?

För var ligger rättvisan i att förbjuda föräldrar att ge sina barn bästa möjliga tänkbara vård?

---

Till sist, missa inte HAX inlägg om internetcensur i EU. Kinas välkända brandvägg är ingenting i jämförelse.

Etiketter: , , , , ,

5 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Visst. Fast du missar poängen med sjukvårdsdebatten.

Dom som klagar på privat sjukvård för att den är orättvis har inte fattat. Det orättvisa som skall hindras är inte att vis får bättre sjukvård. Det orättvisa är att vissa får SÄMRE sjukvård.

Ja, privat sjukvård är bättre. Men så ge alla tillgång till privat vård då! Genom vårdvalssystem. Så får ALLA bra, privat sjukvård.

19 augusti, 2008 12:48  
Anonymous serendipity sa...

Nix, privat sjukvård är inte per definition bättre. Dessutom vältas kostnaderna på det offentliga i slutändan.

19 augusti, 2008 13:27  
Blogger Johanna sa...

Senrendipty, hur räknar du nu? I fallet med barnsjukhuset står ju det offentliga inte för några pengar alls...

19 augusti, 2008 13:39  
Anonymous Anonym sa...

Sa jag "per definition"? Det har inget med definition att göra. Privat sjukvård ÄR bättre. Så är det bara. Det är ett påstående av samma typ som "Svenskar dricker mycket kaffe". Det har inget med definitionen av Svensk att göra. Svenskar bara gör det.

19 augusti, 2008 18:20  
Anonymous Anonym sa...

"Undra om samma brev har gått till den amerikanska regeringen, för att få bort klippen från OS-invigningen som går att hitta på youtube?"

intressant utveckling, var det inte då att OS skulle vara ett folkligt nöje istället för vinstdrivande projekt?

P.S USA skulle skita i om dom fick ett brev från IOK, dom har ju bevisligen skitit vad omvärlden säger om deras krigande och ockuperande

09 december, 2008 12:14  

Skicka en kommentar

<< Home