Creeper

måndag, augusti 18, 2008

Varför kommer posten två gånger?

Det kanske finns en fullständigt naturlig anledning till att posten delas ut två gånger i min trappuppgång, men när posten vill rationalisera och ha postboxar på bottenplan i alla trapphus i stället för brevinkast i varje dörr, är det lätt att undra varför posten delar ut brev två gånger.

För, det är ju lätt att tycka, att om man vill rationalisera, kanske man borde börja med, att i fyravåningshus, utan hiss, bara dela ut posten en gång om dagen, i stället för att komma dit två gånger, med sådär lagom 30-60minuters mellanrum.

Eller finns det en naturlig förklaring? Någon som vet?

Etiketter: ,

9 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Det är inte Posten och CityMail som tävlar med varandra då?

18 augusti, 2008 21:02  
Anonymous Gonte sa...

Okej, det förekommer andra förklaringar, men antagligen är det så enkelt som att du får en del post från citymail och resten från posten =) (visst borde de sammordna för att spara resurser, men nej, varje företag har sina egna brevbärare i storstäderna iallafall)

18 augusti, 2008 21:03  
Blogger Johanna sa...

Helt plötsligt känner jag mig sjukt lantlig. Hade inte hört talas om Citymail innan :) (jag har å andra sidan bott på platser med bilkörande lantbrevbärare större delen av mitt liv) Jag får försöka se om det är någon skillnad i postinnehållet mellan utdelningstillfällena. Men jo, lite samordning hade ju varit på sin plats.

18 augusti, 2008 21:17  
Blogger Jörgen L sa...

Det är så det blir när man bryter upp välfungerande (nåja..) statliga monopol.... Onödigt dubbeljobb som det hade varit rationellt att skippa.

18 augusti, 2008 21:55  
Blogger Johanna sa...

Fast lite kul hade det varit om tex. CityMail nu hade utnyttjat sitt överarbete och lovade fortsätta dela ut post i brevinkasten även om posten vägrade :)

18 augusti, 2008 22:05  
Anonymous Anonym sa...

Det bästa är ju att ägaren av CityMail är... Norska Posten! :D

Och under några månader 1995 så ägde den Svenska Posten 75% av aktierna i CityMail. :D

19 augusti, 2008 07:18  
Anonymous Anonym sa...

Jag har aldrig förstått vad problemet med postboxarna är. Vi har det här och det fungerar utan problem. Faktum kvarstår att de flesta personer passerar dem minst två gånger per dag, att då plocka med sig posten är väl inte så stort problem?

19 augusti, 2008 11:28  
Anonymous Kalle sa...

Nej fy för att ha ett stort hål i dörren, postboxar är mycket bättre. ;)

När det gäller frågan om varför posten kommer två gånger så är det väl troligen som någon redan skrivit ovan att det är så att både Posten och Cityfail delar ut post till ditt hus. Det är något sådant där nyliberalt påfund. Jag tror det har sin grund i att vissa människor tycker att det är fult att samarbeta och vill att alla ska tävla i stället så att den starkaste kan vinna eller något i den stilen. Att det sedan innebär ett oerhört resursslöseri verkar liksom inte spela någon roll för dessa människor. ;-)

20 augusti, 2008 13:41  
Anonymous Roger Jansson-Sweed sa...

Posten gör ju knappt något annat än att dela ut reklam numera...

21 augusti, 2008 13:09  

Skicka en kommentar

<< Home