Creeper

söndag, augusti 03, 2008

Olaga skildring av sexuell fetish

Jag har flera gånger tidigare kritiserat censurlagstiftningen om "olaga våldsskildring" som finns i landet, i synnerhet med lagens koppling till dataspel, och vissa politikers vilja att förbjuda spel som innehåller för mycket våld. Lagen är enbart moralistisk, och det finns ingen vetenskaplig grund för att våld i dataspel på något sätt skulle vara farligt.

Det är dock inte bara när det gäller dataspel som lagen om olaga våldsskildring blir ett slagträ för moralens väktare. Pornografi med våldsinslag, såsom BDSM är ännu mera utsatt.

Att vi fortfarande inte har makt över våra egna kroppar är ytterst tydligt när staten pekar ut sexuellt våld som något särskilt skadligt att titta på, utan att ta någon som helst hänsyn till omständigheterna. Det finns faktiskt ett helt gäng människor med idylliska barndomar och normala åsikter som trivs utmärkt med BDSM mellan latexlakanen.

Dessvärre finns det fortfarande många människor som vill in och bestämma över andra människors liv så mycket att de till och med dikterar vad som är sexuellt normalt eller inte. Inte minst den nya direktören hos folkhälsoinstitutet, en myndighet som bara för ett par år sedan uttryckte oro för att heterosexuella parrelationer inte längre var en självklarhet hos unga.

Nej, det är dags att sopa bort moralismen från våra lagar. Varför inte börja med att långsamt döda lagen om olaga våldsskildring. Gärna i ett stort blodbad.

---

och Patsy Stone (bilden) har ingenting med olaga våldsskildring att göra, däremot personifierar hon den klassiska omoralismen på ett alldeles ypperligt sätt.

Etiketter: ,

3 Kommentarer:

Blogger Mikael M sa...

Det råkar vara så att jag tänkt blogga kring detta, men sen har det blivit att jag liksom inte orkat. I min generation tror jag delar uppfattningen med många, men det är liksom (igen)att man gett upp. Rötterna till åtminstone en del av diskussionen ligger då längre bak, det s k "videovåldet". En film som ofta genom årtionden nämndes som ett bra exempel var "Motorsågsmassakern." Själv har jag aldrig sett originalet, men , råkade se den nu några år gamla nyinspelningen nyligen. Storyn/filmen var bättre än jag trodde i 35-40 min, så länge mystiken fanns kvar. När man sedan "avslöjat konceptet" och gav det fritt spelrum, blev det mest upprepningar i sjukt våld. En annan ganska ny film jag råkat se nyligen, på TV (SVT?!) var "Dawn of the dead". Här är konceptet presenterat på tio minuter, sedan är det en enda långa propagandafilm för att bära skjutvapen. Det gäller att utöva prickskyttte på zoombies, träffar i huvudet är bäst och naturligtvis vill man visa det effektfullt. "Dawn oh the dead" bedömer jag som en propagandistisk skitfilm. Det går ofta att spåra annan enögd propaganda, i det här fallet "kampen mot terrorsismen"? Onda Aliens? (ond mot USA oftast)
Jag tror inte att EN film, eller story presenterad i någon annan mediaform, direkt påverkar en hjärna i någon definitiv riktning, men i det långa loppet,... som reklam ofta syftar till....till en avtrubbning, tills sist accepterar man konceptet?
Så, för att komma till någon punkt här i denna lokala snuttefiering; Den totala friheten, avskaffandet, när det gäller "censur" kommer med tiden leda till nya regelverk, därför att ingen vill att ett samhälle eller civilisation som fungerar och är inspirerat hur och av vad som helst.
Avtrubbning är nyckelordet som de tidiga kritikerna av Motorsågsmassakern etc samlades kring.Det sker mycket i samhället idag som inte skulle varit accepterat/påtänkt på sjuttiotalet. Är allting tillgodo, bara för att det är "fritt"(?)

04 augusti, 2008 15:03  
Anonymous stefan hallgren sa...

Jag vet att det här kan vara livsfarligt att säga... men jag tycker att bruden till höger med den mumsiga urringningen displayar mer sexuell fetisch än bruden till vänster med cigg och sprit. Den ultimata synderskan borde kanske ha BÅDE urringningnen (is that spelt right?) OCH ciggen OCH spriten?

04 augusti, 2008 19:27  
Anonymous Anonym sa...

Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

05 augusti, 2008 05:31  

Skicka en kommentar

<< Home