Creeper

tisdag, juli 22, 2008

Upp till bevis!

Gruppen "Borgerligt nej till FRA-lagen" har bildats och tillsammans författat en debattartikel till DN. Tre av fyra ungdomsförbundsordföranden står bakom, tillsammans med några regionala partipampar från varje parti. En riksdagsledamot står med på listan, och det är Camilla Lindberg, vilket innebär att initiativet inte är något nytt i antalet röster vid en eventuell ny omröstning.

Samlingen med borgerliga FRA-motståndare är bra. Skulle gruppen lyckas fälla lagen innan den träder i kraft är de värda all heder. Risken finns att den bara kommer försöka måla gruppföreträdarna i god dager, men rent politiskt inte kommer ändra någonting. Alla protester inom alliansen som inte leder till en fällning av lagen är dessvärre förgäves, och om samma personer står bakom alliansen valet 2010 och en FRA-lag råder, vet vi alla att det bara är spel för galleriet.

Det är dags för alla borgerliga partimedlemmar att gå upp till bevis. Kräv ett nej till lagen från era riksdagsledamöter, få partiledningarna att lyssna. Hota med avgång, och stanna inte kvar i partier som inte lyssnar på er. Valet 2010 kommer handla om mobiliseringsgrad av väljare. En sak är säker. Ingen FRA-motståndare kommer rösta för alliansen om lagen finns kvar då.

Etiketter: , ,

3 Kommentarer:

Anonymous Folkpartist sa...

Väl skrivet!

Jag saknar dock MUFs ordförande Niklas Wykman. Jag förustätter att han var inbjuden eftersom ordförande för övriga borgerliga ungdomsförbund är representerade. Efter FRA-omröstningen sa han att han skulle gå ur morderaterna om inte lagen avskaffas. Har han vikit ner sig liksom den andra påstådda liberalerna i moderaterna? Om jag vore MUF-medlem skulle jag kräva Wykmans avgång för denna miss.

22 juli, 2008 07:54  
Anonymous Alliansväljare mot FRA sa...

Jag saknade också MUF-ordförande Niklas Wykman och han vill inte svara på sin blogg fast jag ställer en ganska rimlig fråga.

Jag tar det här i stället.

Ulf Wykman skriver:
"I dag skriver flera borgerliga politiker om sitt motstånd mot FRA-lagen. Hurra för det!

Själv är jag helt övertygad om att det inom borgerligheten snarare skulle behövas ett nätverk för FRA-lagen. Vi som är emot är i kraftig majoritet."

Jag frågar Niklas Wykman:
FRA-lagen har ett redan ett starkt nätverk som består av Reinfeldt, Björklund, Olofsson, Hägglund, Tolgfors och Åkesson. Därför behövs alla goda krafter mot FRA-lagen. Kan du inte på ett seriöst sätt svara varför du inte kunde vara med på artikel där det lanseras en borgerlig grupp för att stoppa FRA-lagen? Orkar du inte ta kampen?

22 juli, 2008 13:46  
Anonymous Slabbe sa...

Kommer motståndet mot lagen vara viktigare för liberaleerna än unken blockpolitik, när det väl kommer till kritan.
Kanske kommer man ta ställning att liera sig med både miljöisar och gamla stalinister när det väl kommer till att stoppa "FRA-lagen".
Hur som haver är varje handling mot regeringens FRA-dumheter ett framsteg!

23 juli, 2008 00:16  

Skicka en kommentar

<< Home