Creeper

måndag, juli 28, 2008

Papegojan Sten Tolgfors

Försvarsminister Sten Tolgfors gör dagens insats för att försvara FRA-lagen på SVD Brännpunkt. Tolgfors menar att eftersom alternativet till FRA-lagen är oreglerad signalspaning i etern, är lagen en bra idé, och den integritetskränkning kabelspaning innebär, kallar Tolgfors för "ökat integritetsskydd".

Av någon anledning har han också fått för sig att kabeltrafiken inte kan lagras ("Den trafik som inte träffas av sökbegreppen passerar således obehandlad förbi och kan då inte lagras."), vilket är ett lite märkligt argument med tanke på att datalagringslagen ligger på utredning hos regeringen.

Tolgfors menar också att inga svenska privatpersoner kommer avlyssnas. Trots den lista på 103 namn som räknar upp svenska privatpersoner som i allra högsta grad har avlyssnats. Givetvis kan man bortförklara det med att det var fall som hände "för länge sedan", men det tar inte bort det faktum att FRA har avlyssnat svenskar som inte varit misstänkta för terrorbrott.

Överhuvudtaget missar Tolgfors kärnan i kritiken mot FRA-lagen. De flesta av oss kritiker tycker inte att Tolgfors alternativ, oreglerad signalspaning i etern, är särskilt bra det heller. De flesta av oss tycker helt enkelt inte att allmän övervakning av oskyldiga personer är bra någonstans, hur ädla motiven än är, och hur mycket "integritetsregleringar" man än lägger till lagen.

Hela försvarsministerns artikel luktar istället paternalism där regeringen genom Tolgfors säger till oss FRA-kritiker varför vi har fel och de har rätt. Samma argument rabblas, och regeringen försöker envist påstå att FRA-lagen är harmlös. Papegoj-alliansen verkar tro att om samma sak upprepas tillräckligt ofta - blir det en sanning.

---

I Tolgfors artikel nämns "integritet" sju gånger och övervakning noll gånger. Som Jonas Morian skriver; Krig är fred. Frihet är slaveri. Okunnighet är styrka. Övervakning är integritet.

Läs även Svensson och Opassande på samma ämne.

Etiketter: , , ,

2 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

En intressant grej är att, med all rätta, de inte nämner deras "yttre partnerskap med andra demokratier". T.ex att genom påtryckningar från en "demokrati" så deporterades två personer till Egyptien och mot tortyr. Ovan nämnda "demokrati" ställde till och med upp med ett flygplan för transport. Tre somalier fick sina tillgångar frysta efter påtryckningar från tidigare nämna "demokrati". Jag undrar vem som lade underlag till både regering och det "demokratiska" landet. Kan det vara en myndighet som är ofelbar, hederlig och oklanderlig som, hmm, till exempel FRA?

28 juli, 2008 11:37  
Anonymous Tim sa...

Detta är väldigt intressant också http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=554&a=809233 .

28 juli, 2008 20:31  

Skicka en kommentar

<< Home