Creeper

måndag, juli 21, 2008

Intima kvinnliga miljöer

En söt kille med Greenpeaceblocket i högsta hugg stannade mig i dag när jag traskade över kanalen i centrala Malmö. "Du ser ut att bry dig om miljön" sa han, och hoppades att han hade rätt. Smått stressad som jag var blev det ett "Nej tack - inte i dag" till svar, och jag gick vidare.

Trots det, tänkte jag bry mig lite om miljön i dag, och slå ett slag för menskoppen. Senaste veckorna har det skrivits om den lilla silikonkoppen i tidningarna och den har lanserats som "alternativet för klimatsmarta".

Det finns många politiska skäl till att välja menskoppen som mensskydd. Klimatet är en uppenbar anledning, en menskopp håller i tio år, medan tamponger och bindor slängs efter ett par timmar. Bind- och tampongföretagens stereotypa marknadsföring mot småtjejer en annan, den uppenbara ekonomiska fördelen en tredje, eller bara åsikten att innovativa och smarta lösningar bör uppmuntras.

På det statliga apoteket, där man tycker att smarta menslösningar borde tillhandahållas, kan man köpa både bindor, tamponger, trosskydd (dock inte i stringformat), men menskopparna lyser stillsamt med sin frånvaro. Kvar är butikerna på nätet, som till exempel den här.

Trots alla uppenbara politiska fördelar med menskoppen är det inte huvudanledningen till att den är värd ett helt blogginlägg (och nej, jag har inte fått något för att skriva det här), utan att den i sig är så smidig. Den byts ut två gånger om dygnet, funkar perfekt att sova i, klarar av både bad, toabesök och dylikt, och är mer hygienisk än både bindor och tamponger. Det krävs lite pill och förmåga att se sin egen mens spolas ner i avloppet, men klarar du det, kan det också innebära att du köpt din sista tampong.

Kanske borde några fundera på koppen som alternativ, innan de vill ha skattepengar för gratis menskydd till alla.

Etiketter: ,

5 Kommentarer:

Anonymous Johanna Sjödin sa...

Jag läste någonstans att menskoppar inte torkar ut fittans naturliga vätskor, vilket är ett plus om man liksom jag vill ha sex under mensen. Torrsex är inget jag rekommenderar.

Grattis på namnsdagen!

21 juli, 2008 19:47  
Blogger Johanna sa...

Eftersom de inte suger upp något, utan bara samlar, så stämmer det. Samma företag som jag länkar till som säljer menskoppar har dessutom en tampongkudde man kan ha inne samtidigt som man har sex, om man vill ha penetrerande sex när man har mens och inte vill blöda ner lakan. Har inte testat än (lite dyr), men låter bra, och kan nog bräcka menssextabu för en och annan vaniljsvensson :)

21 juli, 2008 21:33  
Blogger Vidde sa...

Jag håller på att testa miraklet, och det är precis så bra som man kunde hoppats! Inget förbaskat snöre är nog det jag gillar mest med det. Man kan göra övriga bestyr på toa utan att bry sig om att man har mens... Och att slippa tänka på det om jag skulle få för mig att bada är ju helt underbart! =)

25 juli, 2008 09:05  
Blogger TexasSwede sa...

Jag dejtade en tjej för runt 3 år sedan. Hon använde sådana (eller liknande) koppar, men engångsvarianten. Tror den heter "Instead" eller nåt här i USA. Finns i matbutikerna, samma hylla som vanliga bindor och tamponger.
Fungerar utmärkt, gick att ha samlag utan blod, gav henne till och med oralsex. Lysande uppfinning!

29 juli, 2008 23:51  
Blogger Vidde sa...

Sex funkar inte med denna som jag har. Då finns det andra attiraljer att köpa...

13 augusti, 2008 08:53  

Skicka en kommentar

<< Home