Creeper

söndag, februari 24, 2008

Bokrea och några guldkorn

Bokrean börjar på tisdag, och eftersom jag ungefär samtidigt skall investera i en massa litteratur för att ha någon sorts akademisk grund till mitt examensarbete, så är det storshopping hos nätbokhandlarna som gäller. Under en djupdykning i reakategorierna hittade jag dessutom några guldkorn i antingen mycket udda, eller bara smått rolig, litteratur:

För den konservative...
"Raising Boys" med beskrivningen: "It provides advice on: the stages of boyhood; how a mother teaches about life and love; and how schools need to change to be made a good place for boys." Finns även motsvarande variant för hur man uppfostrar flickor. Jag anar könsseperatism på hög nivå (beskrivningen nämner ingenting om pappornas roll i det hela), och hade tyckt att båda böckerna hade passat fantastiskt i bokhyllan.

För sökaren...
"Secret Power for Girls: Identity, Security, and Self-Respect in Troubling Times" med beskrivningen: "Discussion, questions and answers, illustrations, diary excerpts, and real-life examples provide a "map" for using the Bible and daily prayer to achieve self-esteem and self-confidence." Det är nästan ett måste. Under min veckovistelse i Washington i höstas fanns liknande böcker i snabbköpen. Jag ångrar nästan att jag inte köpte ett exemplar.

Den mest politiskt korrekta boken?
"The Good-Natured Feminist: Ecofeminism and the Quest for Democracy" om ekofeminism kan få en bok tillägnad sig, så borde även fildelningsfeminism få det, eller i alla fall IT-feminism. Man kanske borde kontakta förlaget...

Den mest motsägelsefulla...
"Feminine, Free, & Faithful" Ligger under kategorin "katolicism". Boken har två möjliga vändningar. Antingen är den riktigt vettig, eller så är den en stor portion självförnekelse och masochism.

Den mest uppblåsta...
"När livet blir ett spel : och andra utmaningar för den digitala generationen" Om hur man som förälder tar tag i barn med spelberoende. Kan det ens sluta bra?

och mest retro...
"Kom igång med Windows 98" Borde ligga under humorsektionen istället för teknik/data.

Dessvärre så blir det att prioritera måste-ha-böckerna före de roliga. Så det blir nån bok av Judith Butler, nån av Teresa de Lauretis, och kanske den sista Stieg Larsson-boken för att komplettera min bokhylla med någon mer bok som nästan alla andra också har. Elfriede Jelineks "Lust" lockar också, mest för att jag inte läst något av henne än.

Etiketter:

3 Kommentarer:

Anonymous Sandra sa...

Måste-ha-böcker/kurslitteratur lyckas alltid eliminera min vill-ha-lista när det gäller böcker! Synd att de två kategorierna aldrig sammanfaller...

24 februari, 2008 10:30  
Blogger Johanna sa...

Fast jag gillar lite det faktum att jag kommer vara tvungen att ta mig igenom både Judith Butler och Teresa de Lauretis, något som jag nog hade velat annars, men kanske inte riktigt orkat.

24 februari, 2008 11:37  
Blogger Mikael M sa...

Säg inget elakt om Windows 98. Skall snart läsa boken.

25 februari, 2008 15:27  

Skicka en kommentar

<< Home