Creeper

söndag, februari 17, 2008

Kulturdebatt i VK

Jag debatterar kultur i lördagsupplagan av Västerbottens-Kuriren. Finns att läsa här.

Etiketter:

5 Kommentarer:

Anonymous mL sa...

Publicera dina källor tack.

Och det räcker inte med en referens till någon egenhändigt ihopknåpad pamflet.

Och "diskursen" kring kultur lutar knappast åt "vänster", vad det nu ska betyda överhuvudtaget. Men det står dig fritt att precisera dina vaga definitioner.

Sen vore det kanske bra om du sökte dig in i kulturvärlden för att få lite arbetslivserfarenhet av området. Så inte dina texter blir så verklighetsfrånvända, teoretiska och rent av abstrakta. Som din "diskussion" om kvantitet/kvalitet...

19 februari, 2008 13:59  
Blogger Johanna sa...

Eftersom du inte specificerar vilken källa du vill åt, så kan du ju i alla fall ta en titt på källförteckningen i nämnda "ihopknåpad pamflet" (s.23-26).

Nu har jag inte gjort en diskursanalys på den svenska kulturdebatten, men den senaste diskussionen om tex. DN:s kultursidor tycker jag är ett slående exempel på att diskursen lutar åt vänster.

Och jag befinner mig i kulturvärlden. Studerar dataspelsutveckling (grafik) på högskolenivå, och har gjort det de senaste 2,5åren. Men det kanske inte är tillräckligt fin kultur för dig?

19 februari, 2008 14:17  
Anonymous mL sa...

Att du studerar dataspelsutveckling diskvalificerar dig helt ur en diskussion om kulturproduktion i praktiken då du lever i en skyddad verkstad tills den dagen du ska söka jobb.

Välkommen åter när du har ett jobb, och lite erfarenhet av arbetet. Gärna inom fler sektorer än enbart datorspel.

DN är en liberal tidning, och deras kultursidor är långt ifrån vinklade åt vänster...

Källor jag vill åt? Snarare hur du använder dig av källorna, ex på sid 18, där du på en halv sida tror dig behandla "klassisk" musik, men skriver om länsmusiken (som långt ifrån endast producerar klassiska konserter...) enbart refererar till nån pamflet från kulturrådet och påstår att publiksiffrorna stiuger. Medans de flesta som är verksamm inom länsmusiken går på knäna för de skär ned bidragen, och dras med sviktande publik. Det är ganska dyrt att producera konserter som ska ambulera i länet i mindre orter. DET är vad länsmusiken sysslar med, och det är allt från etnisk musik, till barnkonserter, klassiskt, jaxzz, pop&rock... Dvs allt från kapten Zoom till "klassiskt". Låter det som finkultur?

Att jag hellre ser att man stödjer en sådan typ av produktion, än ex datorspel, som bör kunna ragga kapital utan bidrag om det nu är så stor marknad för det, är för mig logiskt.

Det du saknar i texten är ju faktiskt en riktig analys.

19 februari, 2008 20:40  
Blogger Johanna sa...

Att du studerar dataspelsutveckling diskvalificerar dig helt ur en diskussion om kulturproduktion i praktiken då du lever i en skyddad verkstad tills den dagen du ska söka jobb.

Diskussionen avslutad. Jag har ju ändå ingenting att säga till om enligt dig.

19 februari, 2008 23:41  
Anonymous mL sa...

exakt, för du knåpar på teorier, medans andra lever i verkligheten.

20 februari, 2008 03:12  

Skicka en kommentar

<< Home