Creeper

torsdag, december 13, 2007

Bakslag för sexköpslagen

"Vi är givetvis inte ute efter kvinnorna som säljer, det är inte olagligt. Det är alltid en hallick bakom som utnyttjar kvinnorna. Ofta sysslar hallicken även med knarkhandel eller annan brottslighet."
- Kenth Svensson, kriminalinspektör på Citypolisen. (min fetstil)

Om Kenth har rätt, och det stämmer att gatuprositutionen ökar, trots sexköpslagen, så kanske det är dags att ta nya tag mot prostitutionen i Sverige. Ta bort marknaden från alla hallickar som utnyttjar kvinnorna, avskaffa sexköpslagen, se till så att det är personer som vill jobba med sexförsäljning får vettiga villkor, och satsa resurserna på att sätta fast både de torskar och hallickar som utnyttjar kvinnor och män för trafficking.

När skall lagarna hjälpa de som faktiskt har det sämst?

Att det sen bara är 50 män i hela landet som säljer sex via nätet har jag svårt att tro på, i synnerhet när det är fler män än kvinnor under 20 som någon gång sålt sex. Men, socialstyrelsen vet väl bäst...

Etiketter: ,

5 Kommentarer:

Blogger Daniel sa...

Hear hear! Tänk, för 10 år sen hade vi fått ta den där lögnhalsen på orden, men tack vare nätet så är det så himla enkelt att genomskåda honom och gammelmedia (även om SvD inom just detta område vanligtvis är flera gången bättre än DN).

13 december, 2007 23:40  
Anonymous Anonym sa...

Word! Polismannens yttrande visarklart och tydligt att han inte har den minsta aning om verkligeheten. Han lever i en skyddad verkstad med tillrättalagd, politiskt tillrättalagd, verklighet.

På dessa två sajter, som är lätta att hitta om man söker, är garanterat hälften utan hallickar och svenska tjejer som drygar ut kassan av olika skäl och den andra halvan är från östländer...

Det enda rätta är att legalisera i detta fall och därmed öppna upp för fri (nåja, avsevärt friare) insyn i denna verksamhet.

14 december, 2007 00:06  
Blogger SixDays sa...

Undrar hur många som hyrt ut rumpan en kväll (eller dag, morgon whatever) mot vad som kan betraktas som betalning.

Det som är mest tröttsamt i debatten är just att det handlar om kontanter. Man skulle rent teoretiskt sett kunna sätta in 5,000:- på en prostituerads konto och skriva "lån". Eller varför inte klassisk byteshandel, du får vad du vill från Onoff för en avsugning? Analt kommer att kosta dig en Ipod Classic 160gb med alla tillbehör....

Uttalandet från den där polisen visar klart och tydligt att sverige behöver rensa upp i poliskåren. Troligen skulle man behöva göra sig av med 95%-99% av alla poliser i tjänst idag av olika anledningar (där rasism, narkotika/dopingmissbruk, våldsbenägenhet torde vara de vanligaste anledningarna) för att få till styr en poliskår som faktiskt är till för folket.

Men vad kan man förvänta sig av en poliskår som sparkar sin egen chef för att han faktiskt har nåt innanför pannbenet.

14 december, 2007 14:27  
Anonymous Anonym sa...

Jag blir galen av denna fråga. "Alla måste ha rätt att göra vad de vill med sin kropp men ingen annan har rätt att göra någonting mot någon annans kropp." sa YlvaMaria och det är så klokt.

Jag kan inte döma andra efter min moral. Stödjer alla kvinnor som är kaxiga och självständiga och trivs med sig själv och sitt livsval. Och många sexsäljare är superkaxiga kvinnor med skinn på näsan...

16 december, 2007 23:30  
Blogger Ozjeppe sa...

Så länge det handlar om eget frivilligt säljande av sexuella tjänster, så är det egentligen inget att diskutera: Väck med sexköpslagen!

21 december, 2007 09:50  

Skicka en kommentar

<< Home