Creeper

torsdag, september 20, 2007

Skattehöjningar och bidrag för att inte jobba

Å så har Anders Borg promenerat med årets höstbudget. Jobb och bidrag är det som diskuteras mest, och tidningarna gör listor över hur just din plånbok påverkas av den nya budgeten.

En sak som är intressant, är hur vänstern dissar de nya deltidsreglerna, som innebär att man inte längre ska få rätt att stämpla upp den tiden man inte jobbar deltid, om man kommer från ett heltidsjobb först. Eller, jo, du får fortfarande stämpla i hela 15 arbetsveckor.

Tydligen så ska det slå hårt mot kvinnor och unga.

Eller så är det så att även kvinnor och unga är tänkande varelser, som kommer dissa deltidsanställningarna om de inte klarar sig på dem, eller se till att jobba sig till restrerande deltid, i stället för att nöja sig med deltidstjänsten, eftersom det ändå löser sig när man kan stämpla.

Dessutom så blir man berättigad nystartsjobb om man varit deltidsarbetslös i två år, samt att ensamstående föräldrar hamnar i nån sorts jobbgaranti.

Känns inte direkt som att det är så mycket att skrika bu för.

Vad som irriterar mig mest i höstens budget, är att den lika gärna skulle kunnat lagts fram av sossarna. Skatter på bensin, tobak, öl, vattenkraft och kärnkraft höjs, och pengarna går mestadels till avdrag kryddade med en stor dos byråkrati.

Jämställdhetsbonusen vid föräldraledighet införs. Samtidigt så kommer vi snart ha vårdnadsbidrag i flera kommuner.

Regeringen kommer med vårdnadsbidraget alltså att ge pengar till småbarnsföräldrar för att de inte skall arbeta. Så bra gick det med den jobblinjen.

och varför i hela världen ger regeringen ännu mera pengar till kungen?

Etiketter:

16 Kommentarer:

Blogger Vidde sa...

Jag tycker inte att deltidsanställningar ska finnas alls. Om företaget endast behöver en 29 timmar i veckan pga av att skiften är si och så långa... låt det vara en heltid då! Om de vill anställa många personer som jobbar så mycket i veckan, låt dem! Men tro inte att det finns utrymme att jobba resterande tid. Hur skulle det kunna pusslas ihop? Heltidslön borde vara lagstadgat i sådana fall.

Om det inte är meningen att man ska kunna försörja sig på deltidsjobb, varför får de finnas? Om det verkligen är meningen att alla tänkande människor borde dissa dessa jobb, varför kan vi inte lagstadga bort dem? För det finns de som inte har råd att dissa jobb. Det finns de som blir kallade fuskare och lite allt möjligt annat av sittande regering om de gör det.

20 september, 2007 13:50  
Anonymous Jon sa...

Sorry Vidde, är egentligen inte menat till dig. Utan till stopido Gonsales Freckin Idioto Johanna Nylander. Dåså. What FU**! Brinn i helvetet din trångsynta jävla UNGA OVETANDE brudjävel. Så, det va nice. Ner med feminism! Haha.

20 september, 2007 14:13  
Anonymous Diversifierad sa...

Jag tror hela vänsterns syfte är att dissa. Arga personer lockas dit och sen fortsätter dom vara arga. Spelar ingen roll vad en sån som Anders Borg skulle säga, dom skulle vara arga ändå.

Precis som att DN och Aftonbladet alltid kommer ha rubriker om hur vi drabbas av nya budgeten och snyfthistorier om dom som får det sämre. Spelar ingen roll vilka som drabbas, men lidandet är tydligen det dom vill få fram.

20 september, 2007 14:17  
Anonymous Diversifierad sa...

Jon är nog vänster va? Han verkar arg.

20 september, 2007 14:18  
Anonymous Anonym sa...

Vårdnadsbidrag är ju faktiskt ersättning för utfört arbete. Du är helt enkelt dagisfröken åt dina egna barn! Det är ju bättre att betala småbarnsföräldrar för att inte jobba så att de har tid att ta hand om sina barn än att ge pengar till ungdomar som förtidspensionerats etc.

20 september, 2007 14:22  
Blogger Johanna sa...

Anonym, fast varför skall staten betala det? Dagissubventionerna är tydligt kopplade till att du utför annat arbete och därför inte kan passa dina barn dagtid, och grundregeln är att du bara får ha dina barn på dagis under den tid du arbetar.

Tar du vårdnadsbidrag så får du inte arbeta, och det går därför inte att säga att man blir dagisfröken till sina egna barn. Dagmamma/pappa till sina egna ungar kan man fortfarande bli, men då får man starta eget företag och räkna med att ta hand om andras barn också.

20 september, 2007 14:28  
Blogger Migrapolis sa...

Alla blir förvånade att Kommunal och Handels tar snyltarnas och de höga skatternas parti. Detta trots att lägre skatter och färre parasiter, skulle gynna dem fackförbunden är avsedda för, de som ids arbeta.

Men det handlar kanske inte om detta, det handlar väl om bevarandet av den svenska modellen, att göra stora grupper till offer så att de sedan röstar rätt, dvs rött, på bidragskartellen.

Att man dessutom skapat en ny stor samhällsklass sedan 1980 som passar som hand i handske för detta, de över 1 miljon som fått permanent uppehållstillstånd, försklarar kanske en del.

20 september, 2007 15:03  
Anonymous Anonym sa...

Till Vidde: Har du tänkt på att det finns männsikor som VILL arbeta deltid? Ska du rycka undan mattan under dem genom att tvinga dem välja mellan heltid eller inget jobb alls? Ska vi ha ett kollektivt samhälle där alla är och tänker likadant - eller ska samhället se till att individen får så stor frihet att forma sitt liv som möjligt? Mitt svar på den frågan behöver du väl inte tveka om?

20 september, 2007 15:07  
Anonymous Anonym sa...

TillJohanna beträffande Vårdnasbidraget: Det finns ju föräldrar som vill ha annan typ av barnomsorg samtidigt som de arbetar - barnflicka, föräldradagis osv osv. Vårdnandsbidraget ger dem en lite större ekonomisk möjlighet att välja själva. I dag är valen enbart mellan kommunal barnomsorg (vilket ger 100 000 kronor per barn och år i subvention) och egna lösningar som man till 100% får betala själv.

20 september, 2007 15:11  
Blogger Johanna sa...

Vårdnadsbidraget gäller endast till den förälder som vill vara hemma med sitt barn, och då får föräldern inte arbeta samtidigt.

Att få pengarna fritt i handen och välja barnomsorg själv, tex. barnflicka/pojke, el. liknande låter som nån form av barnkonto, men är inte det som man kommer införa 1 januari.

20 september, 2007 15:15  
Blogger Olssons tankar sa...

Johannas begreppevärls tycka inskränkas till skavllerspridande och inte politisk analys,det som är ännu värre är attt hon får rubriker i aftonbaldet på sina påståenden och det vet hon antagligen.

Vårdnadsbidrag (ytterligare ett bidrag alltså), sänkt ersättning för sjuka o arbetslösa, försämring för bostadrättsinnehavare är ingenpolitik som sossar skulle ha la´gt och kan man inte det ska man noga börja blogga på se o hör istället

20 september, 2007 16:08  
Anonymous sandra isgren sa...

jag håller med dig johanna, har hela dagen suttit och funderat på vad som är så fel med de nya deltidsreglerna. ingenting har jag kommit fram till, a-kassan är ju faktiskt inte en långtidslösning.

och, bu på vårdnadsbidrag ALLA gånger. (men skatt på bensin, tobak och öl säger jag ingenting om! ;-)

20 september, 2007 18:18  
Anonymous Anonym sa...

Så nu är det så att det finns inga ofrivilgt arbetslös eller sjuka i dett land HURRA.
Måtte nu bara alla Allians företrädare drabas av canser.
(dom får skylla sig själva.)

20 september, 2007 18:59  
Blogger Wilhelm Svenselius sa...

Väl skrivet, Johanna! Jag håller med om det mesta. Fast jag tycker gott att man kunde ha sänkt bensinskatten också, den är löjligt hög. (Klimat i all ära, men vänta tills det faktiskt finns riktiga elbilar att köpa, sen stöder jag hur hög CO2-skatt som helst!)

20 september, 2007 20:29  
Anonymous Anonym sa...

Vart har borgarna sin EMPATI ?

23 september, 2007 16:16  
Blogger "Ozjeppe" sa...

Medelåldern på de anonyma kommentatorerna här (+ Jon) kan inte vara hög...

24 september, 2007 11:20  

Skicka en kommentar

<< Home