Creeper

onsdag, september 12, 2007

Lila Porsche, frihetsreformer och en dyslesbisk soffa

Eva Björling har blivit ny handelsminister. Jag har aldrig hört talas om henne innan, och hennes motioner till riksdagen har kanske inte varit sådär jätteomvälvande.

Noterbart är att en av hennes synder handlar om att hon äger en lila porsche. Plus att hon har åkt fast för fortkörning. Bilintresse hos en handelsminister lär vara en bra egenskap.

Dock så saknar jag information om vad hon vill göra som handelsminister. Det verkar vara tyst om det än så länge, visserligen är handelsministern ny, men hade det inte varit intressantare att få reda på politiska saker om tillträdande ministrar, än privata?

---

I går besökte jag en sammankomst med diverse liberala bloggare/opinionsbildare och företrädare för regeringspartierna. Ingerö bloggar bra från tillställningen. Personligen tyckte jag att lite för mycket handlade om höstbudgeten och om hur saker ska finansieras. Efterlyste därför de klassiska frihetsfrågorna, och varför regeringen inte genomför några av de där reformerna som inte skulle kosta skattebetalarna särskilt mycket.

En liten frihetligare lista på saker att göra:

- Avskaffa censurlagen om olaga våldsskildring
- Avskaffa alkoholmonopolet (notera att folkpartiet är emot monopolet, och luf är för)
- Avskaffa apoteksmonopolet
- Avskaffa spelmonopolet
- Släpp radion helt fri
- Avskaffa public service (minsta man kan göra är i alla fall att skrota licenssystemet)
- Avskaffa sexköpslagen (lägg resurserna på att bekämpa trafficking)
- Avskaffa förbudet mot fildelning för icke-kommersiellt bruk av upphovsrättskyddat material

- Införskaffa den personliga integriteten i svensk lagstiftning

Det finns garanterat fler saker att göra, men det jag nämnt nu hade varit en bra start. Annars var tillställningen trevlig, Svansbo har ett par bilder och Federley nämner också träffen.

Själv missade jag tåget hem och sov på Freddi Westerlunds soffa. Supersnygga Marimekko-lakan, en söt Geisha-katt och kall libanesisk mat är aldrig fel under sena tisdagskvällar. Kvällens mest fantastiska uttryck blev "sexuallibertarian", och kvällens floskelord stod mellan "kränkning", "hbtq" och "heteronormativitet". Tror det blev oavgjort på det senare.

Etiketter:

0 Kommentarer:

Skicka en kommentar

<< Home