Creeper

torsdag, augusti 23, 2007

Det där med censur igen

Sveriges mest kompetenta myndighetschef, avgår för att hon anser att myndigheten inte borde behövas. Kanske är det en censurivrande chef för biografbyrån som behövs för att staten skall inse att censurlagen borde avskaffas.

Slöseri med skattepengar, omyndigförklarande av vuxna människor och en ovetenskaplig grund. Avskaffa lagstiftningen, och all heder åt Gunnel Arrbäck som kämpat för att avskaffa sitt eget jobb.

Etiketter: , ,

8 Kommentarer:

Blogger aka Ozjeppe sa...

Visst är Arrbäck ett föredöme med denna aktion mot vuxencensur-idiotin. Tänk att jag hatade henne för 25 år sen... Skrev själv i morse om detta: http://ozjeppe.blogspot.com/

23 augusti, 2007 10:25  
Anonymous Anonym sa...

Sveriges bloggare verkar vara överens om att det här med filmcensur är skräp, i yttrandefrihetens namn. Hoppas att ni var på samma sida tidigare i år under pedofil.se-episoden, och även i framtiden nästa gång folk vill beröva obekväma grupper (som t.ex. nynazister) deras yttrandefrihet!

23 augusti, 2007 10:50  
Blogger Johanna sa...

aka ozjeppe, kul skrivet, själv har jag nog haft ungefär samma uppfattning om henne, men det är starkt jobbat att vilja avskaffa sin egen myndighet.

anonym, jag bloggade inte jättemycket om pedofil.se, men höll med gjorde jag om att sidan ska få vara kvar, och jag har skrivit om det orimliga i att ha en barnporrlagstiftning som kriminaliserar spridning av tecknad/animerad barnporr. Liksom att jag vill avskaffa hetslagstiftningen.

23 augusti, 2007 11:06  
Anonymous Grov sa...

"Kanske är det en censurivrande chef för biografbyrån som behövs för att staten skall inse att censurlagen borde avskaffas"

Jag vill bara säga att jag helt håller med dig!

23 augusti, 2007 20:12  
Anonymous Jan E sa...

På vilket sätt är Arrbäck "Sveriges mest kompetenta myndighetschef"?? Jag kan inte tänka mig en enklare GD-post än den hon haft. Inte mycket till kompetens har behövts. Tänk att gå till jobbet varje dag för att titta på film som eventuellt kan vara förråande! Vad krävs, förutom att ta fram saxen ibland? Och belöningen är, säg 80 000 i månaden. Det är klart att man inte lämnar ett sånt smörjobb i första taget.

24 augusti, 2007 11:31  
Blogger Jonas Barkå sa...

Hon är kompetent för att hon trots lönen jobbat för att bli av med sin anställning.

24 augusti, 2007 11:38  
Anonymous Jan E sa...

jonas, för att hon (sent om sidor) haft det goda omdömet att avgå förtjänar hon inte omdömet "Sveriges mest kompetenta myndighetschef".

24 augusti, 2007 12:11  
Blogger Jonas Barkå sa...

Det är inte att hon avgår som gör henne till Sveriges mest kompetenta myndighetschef utan att hon försökt lägga ner sin egen myndighet.

Det är den fräsmta insikten en myndighetschef kan ha och överskuggar alla andra eventuella kvalitéer.

24 augusti, 2007 16:58  

Skicka en kommentar

<< Home