Creeper

måndag, augusti 20, 2007

Avskaffa censurlagstifningen nu!

Censurlagstiftningen är så pass föråldrad, att de som sitter och censurerar själva tycker att den skall avskaffas. Vuxna människor borde själva kunna avgöra vad de vill se i rörliga medier.

Nu har vi en borgerlig regering, med ministrar som kallar sig för liberaler. Är det då inte dags att avskaffa denna tekniskt oneutrala lagstiftning som bara är en jättestor storebrosfason? Finns det egentligen någon som helst ursäkt från regeringen som skulle kunna rättfärdiga att den finns kvar? Det handlar om yttrandefrihet, och konstnärlig frihet.

Fast. Statlig kontroll och kulturbidrag kanske klingar bättre även hos en borgerlig regering?

Etiketter:

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Om du förväntar dig att se något som ens minimalt påminner om "borgerlig" politik från den nuvarande regeringen, så får du nog vänta länge.

Själv har jag varit med om att rösta fram varje borgerlig regering i modern tid sedan den första 1976, och har varje gång kunnat konstatera att de borgerliga regeringarna alltid ansträngt sig för att vara mer sossiga än sossarna själva, så jag har gett upp (och bytt parti som en del kanske vet).

Blogge har på sin blog en klockren lista över självklara förändringar som den nuvarande regeringen hade kunnat ändra på redan första veckan utan vidare eftertanke, men än så länge har de inte lyckats ändra på ett enda av dessa, ideologiskt viktiga, misstag från mångårig, socialdemokratisk vanvård.

//Björn Felten

20 augusti, 2007 21:26  
Blogger elmindreda sa...

Kontroll är bara dåligt så länge andra har den?

Jag brukar anses luta åt vänster men tycker ändå det vore en välgärning att avskaffa denna helt meningslösa institution.

21 augusti, 2007 02:46  
Anonymous Anonym sa...

äsh borgarna är lika liberala som övervakningskramarna i folkpartiet.

21 augusti, 2007 10:40  
Blogger Nils sa...

Har man tagit kristdemokraterna i båten får man ro dem i land.

21 augusti, 2007 14:16  
Blogger politisktinkorrekt sa...

Om du är emot censur, varför fick du då SvD att sluta sälja porr?
En fråga till: vill du avskaffa lagen om hets mot folkgrupp?

Tacksam för svar på båda frågorna.

28 augusti, 2007 08:58  
Blogger Johanna sa...

Politiskt inkorrekt, jag hade ingenting emot att SvD sålde porr, jag bara påpekade för dem att de gjorde det, eftersom de körde en guilt by association-grej där de anklagade piratbyrån för att vara omoraliska och kopplade ihop dem med samma sak. Du kan läsa mer om det här.

Och ja, jag vill avskaffa hets mot folkgrupp-lagen.

Nöjd?

28 augusti, 2007 10:12  
Anonymous Anonym sa...

Mycket är obegripligt men censuren är en institution som har överlevt sig själv. Nu när inte biograffilmerna räcker till måste den nye chefen gå ut och säga att vi ändå ser mest mainstreamfilmer. Var hittar du dem? Menar han de drygt 10 procenten av biografbyråns granskade titlar?!!
resten är bara amatörmässiga festivalfilmer för en liten utvald skara i en en skolaaula eller liknande. De upptar kanske 25 procent av tittandet. Resten är trailers kortfilmer och lite porr, porren lämnas dessutom in frivilligt av Berth Miltons företag Peach för att de ska kunna säljas på bensinstationerna och få en legitimitetsstämpel. Nu när biograferna kämpar för sin överlevnad och bara är reklampelare för dvd-marknaden kan man kanske undra hur länge riksdagen håller biografbyrån under armarna?

18 november, 2007 13:29  

Skicka en kommentar

<< Home