Creeper

måndag, december 18, 2006

Datorspel = nyttigt!

Det är hälsosamt att spela datorspel. Kanske något för alla nymoralister som upprör sig över att barn och unga spenderar mycket tid framför datorn. Ut och dricka är knappast ett mer hälsosamt alternativ (även om en och annan säkert skulle behöva lite fler IRL-socialiseringar, men det är en annan diskussion).

1 Kommentarer:

Anonymous Saint sa...

Typ. Givetvis kan man argumentera att det är mer hälsosamt för kroppen att motionera, men det är trots allt ganska få som kan försörja sig enbart på att vara friskusar så det kanske finns behov av fritidsverksamhet som inebgriper annan verksamhet än sport? på tal om det blir jag iaf ganska trött i armen efter några timmars Wii-tennis mot kompisarna, men jag kanske bara är klen.

En annan betraktelse för moralisterna; populistiska politiker talar om "a growing body of evidence" som visar på länken mellan mediavåld och riktigt våld "...at a time of increasing violent crime". Det vore tacksamt om någon kunde visa dessa bevis, då det verkar som om folk i bästa fall kommer fram till att människor som redan var våldsamma föredrar våldsamma spel. Sen har ju våldsbrott - i synnerhet hos ungdomar - stadigt *minskat* sedan tidigt 90-tal enligt FBI, och på senare tid har BRÅ noterat liknande siffror. Underligt det här.

18 december, 2006 12:37  

Skicka en kommentar

<< Home