Creeper

torsdag, december 14, 2006

Rapport från Visby och SuperMarits luciaevent

Halva SuperMarits luciaevent har gått och det kommer onekligen att bli lite trist att sätta sig på båten mot Nynäshamn i morgon. Årets event har gått ut på att skapa spelidéer, och lära sig pitcha inför jury. Nåt av spelen bär förhoppningsvis av till SGA, om det jag är med på blir anmält är väl fortfarande tveksamt.

Vi är lite fler tjejer här i år, cirka fjorton, och från fem olika spelutbildningar. Trist är det när man hör historier från tjejer som med kontakt med spelvärlden blivit taskigt behandlade bara för att de är just tjejer. Ännu tråkigare är det att lyssna på historier från de som slutat från företag i branchen av samma anledning.

Alla sitter vi på olika problemanalyser över varför det fortfarande är så få tjejer som spelar eller söker till ett dataspelsutvecklingsprogram. Före första Supermarit-eventet jag var på ifrågasatte jag också varför det behövdes ett nätverk som bara baserades på kön. Grejen är ju dock det att när vi är så få, så sitter vi ändå på någon sorts kompetens det största delen av branchen inte gör, nämligen hur det är att växa upp just som kvinna. Kvinnor är inget kollektiv, men det finns fortfarande förväntningar på hur man som tjej ska bete sig, som bygger enbart på kön. Att spela våldsfyllda datorspel är väldigt sällan en sådan förväntning.

Att lära känna andra i samma sits och att få knyta kontakter är sällan något negativt. I morgon kommer det hit lite fler branchfolk, och även om Gotland är rätt trist i december, så har det ändå sin charm. Tyvärr blir det mörkt lite för fort för att kunna ge sig ut med kamera och texturinspirationsjakt i ringmursmiljö.

För lite mer läsning rekomenderas gamesoda. Ett par bilder härifrån finns. Får jag tag i fler efter eventet lägger jag upp/länkar jag till dem också.

2 Kommentarer:

Blogger Dawg /afk sa...

Bara för tjejer? inte konstigt man inte blev inbjuden på nått sånt kul ;D trodde först det var workshopen dom skulle haft förra året som man missat på nått sätt. Borde finnas mer sånna event (för alla) att träffa andra från utbildninger, varför satsar itne skolaorna mer på det....?

17 december, 2006 15:33  
Blogger Johanna Nylander sa...

Det undrar jag också. Borde ju kunna fixas rätt lätt i och med att det finns så få DSU-utbildningar...

17 december, 2006 20:08  

Skicka en kommentar

<< Home