Creeper

lördag, november 11, 2006

Blandad helgläsning

Skolminister Jan Björklund kommer faktiskt med ett bra och vettigt förslag när det handlar om öppen ekonomisk redovisning av friskolor. Kanske kommer det leda till lite mindre pengar till någon skola, men i alla fall föräldrar och elever borde få ha klart för sig vilka ekonomiska intressen som ligger bakom.

Att han samtidigt klargör att de allra flesta religösa friskolor faktiskt gör ett bra jobb, är även det välkommet. Inga skola ska få komma undan med att undervisa saker som går emot läroplanen, men man skall samtidigt inte vara förbjuden att ha en profil som bygger på religion. Vi har faktiskt religionsfrihet i landet, och så länge den finns kvar, så måste religionen också få utrymme.

---

Annars skriver Linda Skugge bra om bidrag till kulturskapare i Expressen. Klart läsvärt och lite för kulturministern att fundera på.

---

Söta Samuel har börjat blogga. Samuel är en liberal göteborgare jag jobbade med i valrörelsen. Än så länge har det mest handlat om kristallnatten, men jag tippar på att vänstern kommer få sig ett antal kängor, och att Israel/Palestina-konflikten kommer tas upp i flera inlägg.

---

I gårkväll var det feminism i praktiken. Vitt vin och tjejkväll med ett något mer delikat homeparty. Konsumtion, fnitter och ett fokus på känslor man knappt visste om fanns för hundra år sedan. Kan definitivt rekomenderas.

1 Kommentarer:

Blogger Peder sa...

Ännu bättre helglösning är att tsunamimålvakten Danielsson nekas att bli ambassadör av Bildt som uttrycker det så här "Att få en stämpling av riksdagens justitieombudsman om att han ljugit inför riksdagen tycker jag inte ingår i kvalifikationslistan för ambassadörsutnämningar".
Aftonbladet: Danielsson kan få sparken

Man kan ju alltid hoppas att Danielsson kommer att ange de han agerade målvakt åt nu när han inte kan bli belönad för "trogen" tjänst längre. Detta så vi kan få reda på vad som verkligen hände, typ att Persson blev informerad men ville vänta till efter helgen, eller något.

12 november, 2006 11:11  

Skicka en kommentar

<< Home