Creeper

onsdag, november 08, 2006

Läsvärt

Petra Östergren om sexualpolitik på expressens sidan fyra. En stor känga till vänsterfeminismen, och tar även upp vuxencensuren. Det senare en lag som det inte finns några som helst hållbara argument för att behålla. Lite underligt att bara en person har motionerat i frågan, defintivt en motion som riksdagen borde bifalla. Lagen är ju totalt anakronistisk.

7 Kommentarer:

Anonymous Anonym sa...

Vilket Astridlindgrenland vi bor i.
När ska vuxna behandlas som vuxna egentligen?

08 november, 2006 13:23  
Anonymous Anonym sa...

PETRA Östergren är alltid läsvärd.

09 november, 2006 14:59  
Anonymous Nina U sa...

Katine Kielos skrev asbra om Petras bok. Kielos recension är något av det bästa jag läst i prostitutionsfrågan.

http://www.gt.se/index.jsp?a=739415

OBS! Petras slutsatser och forskning snuddar ytan, medan Katrines går in på djupet. Det, bloggkollegor, är skillnaden mellan högerns och vänsterns samhällsanalyser.

/Nina U

09 november, 2006 21:03  
Blogger Johanna Nylander sa...

Nina U, Jag tycker att Katrine och många andra vänsterfeminister glömmer bort hur sexköpslagen påverkar de prostutierade. Det fanns kanske en anledning till att de remissinstanser Petra Östergren nämner i sin artikel protsterade.

Lagar kring prostution skall vara till för de prostitureade, inte för att moralisera i allmänhet. Mer om min syn på prostitution kan du läsa här.

09 november, 2006 21:35  
Blogger Thomas sa...

Nina U: Vadå "skillnaden mellan högerns och vänsterns samhällsanalyser"? Senast jag tittade efter så beskrev sig Petra Östergren som "frihetlig socialist".

10 november, 2006 09:02  
Anonymous Nina U sa...

Allvar? Frihetlig socialist? Östergrens slutsatser skummar på ytan, så jag antog att hon var en liberal som gillar generaliseringar och lösningar som slutar med enkla motton. Frihetlig socialist är väl intressant, även om Östergren inte är det.

Johanna, Kielos artikel är intressant därför att hon faktiskt förhåller sig till frågan utan att moralisera. Den kanske vanligaste förmedlingen av prostitution sker på nätet. Den finns framme för alla att se, även polis och socialarbetare. Sexköpslagen förändrar inte villkoren för den sortens prostitution, däremot är åtkomsten av hallickarna desto lättare nu när de finns på nätet och inte under jorden.

/Nina

11 november, 2006 18:11  
Blogger Thomas sa...

Nina: Det finns väl folk från både höger och vänster som generaliserar hejvilt och kör med slagordspolitik. Jag förstår därför inte alls hur du resonerar, men jag är inte den som är den; jag känner mig på ganska gott humör ikväll, så du kan få fortsätta komma med underliga påståenden. I'm out of here.

12 november, 2006 18:05  

Skicka en kommentar

<< Home