Creeper

torsdag, november 09, 2006

Aborter och homoäktenskap i USA

Det har inte bara varit kongressval i USA, utan även ett antal delstatsomröstningar. Stora delar av USA brukar räknas som klassiskt konservativa, men vissa delar har faktiskt bättrat sig. I South Dakota röstades den antagna lagen om förbud mot abort (undantaget då moderns liv är i fara) ner, i två delstater röstades förslag om föräldrarveto vid abort ner, och två abortmotståndare till senatorer röstades bort.

Ett steg i rätt riktning. Tycka att abort är fel kan man göra utan att lagstifta bort möjligheten för de som är av en annan åsikt

Ett steg, eller rättare sagt; flera kliv åt fel håll, är resultaten från de omröstningar i en rad andra delstater. Hela sju stycken (inklusive South Dakota) röstade för ett förbud mot samkönade äktenskap. Till och med det Simpsonska Springfield är ju bättre.

4 Kommentarer:

Blogger Emil Eklindh sa...

"We're here, we're queer get used to it."
"We know we ARE used to it"

Lisa Simpson om bögar.

10 november, 2006 03:20  
Anonymous Anonym sa...

Varför ska bara par kunna gifta sig och inte tex tretal och kåkar? Bara för att det står i en bok och att befolkningen är uppdelad ca 50/50? Båda argumenten faller ju pladask när homosexuella får gifta sig.

10 november, 2006 09:43  
Anonymous Anonym sa...

Vänta nu här. Om man anser att abort är fel (likställt med till exempel mord eller aktiv dödshjälp) och inte försöker förbjuda det, är man då inte ett tämligen stort kallhjärtat svin?

11 november, 2006 15:21  
Anonymous sigge sa...

Skrattretande att likställa abort med mord, särskilt med tanke på att man kan göra abort innan fostret ens har fått en hjärna.

Eller vill du kanske ha de som i katolska länder där man gör abort med klädhängare och riskerar sitt eget liv för att göra abort? och där oönskade barn får hålla på med prostitution och tiggeri

13 november, 2006 14:13  

Skicka en kommentar

<< Home