Creeper

måndag, juli 03, 2006

Annelie Rydé, B-kändisar och nymoralism

Glömde nämna igår att Annelie Rydé helt klart var det bästa med Göran Perssons tal. Hon sjöng före och efter, och gjorde det bästa framträdandet. Det är i år inte bara själva partiledarnas tal som räknas, utan också vilken artist som partiledaren lyckats dra med sig hit. Lars Leijonborg har med sig melodifestival-Sonya. Hur det går får vi väl se, schlager är aldrig fel, men kommer folk att känna igen henne?

Annars är Visby även fullt av sliskiga b-kändisar som inte är politiska. Både en gammal avtankad rederietskådis är på plats, såsom gamla avdankade barnprogramledare.

Givetvis så är också både barerna och seminarierna otroligt mansdominerade. Under förvaltningsseminariet i går så var samtliga debattörer män, och alla som ställde frågor. Ska försöka ta mig in på något av feministiskt initiativs seminarium för att se om bilden är annorlunda där. Annars siktar jag i dag på microsoftseminarie om att "skydda barnen på internet". Själv tycker jag att man inte alls ska skydda barnen på internet, utan lära dem använda det på rätt sätt. Men i moralistsverige är ju tyvärr bilden oftast annorlunda.

Tills dess blir det bloggboksläsande alá Esbati.

5 Kommentarer:

Blogger Johnny Foglander sa...

Om Sonya har med sig sina dansare från MF så blir det nog ett populärt nummer ;D

o btw, Rederiet är KULT, sen går det faktiskt igen på tv *s*

snart almedalen för mig meed *smörjer in solkrämen*

03 juli, 2006 11:10  
Blogger Johanna Nylander sa...

Vi får hoppas på det. Göran Hägglund har enligt affichen på presscentret "Thomas Nyman band" med sig...

Rederiet är kult, men rederiet-tony är bara läskig...

Du är så välkommen så! (och efterlängtad)

03 juli, 2006 11:13  
Blogger Erik Hultgren sa...

Det där microsoftseminariet verkade intressant. Kanske ses där..

03 juli, 2006 11:32  
Anonymous thb sa...

Att "skydda barnen på internet" behöver nog inte vara helt olikt från vad du menar med att "lära dem använda det på rätt sätt". Men jag delar din skepsis eftersom det är microsoft. Hade varit värre om det faktiskt gått ut med att skydda barnen FRÅN internet ;)

03 juli, 2006 12:46  
Anonymous RedHog sa...

Thb:

Skydda barnen på internet brukar betyda "filtrera internet åt barnen (och ungdomarna, för man är faktiskt barn tills man är 21!) så de slipper veta att det finns PORR där ute". Det är _väldigt_ sällan det betyder ngt annat. Har man otur betyder det tom "filtrera internet för _alla_ så att det inte finns ngn chans för barn att råka få läsa fel saker".

Kanske inte situationen är så mörk hemma i Sverige än, men här i Australien (och garanterat i USA) är det filtrering som gäller. Tex är en skola som inte filtrerar sitt internet helt otänkbart...

Om folk bara kunde fatta att internet knappast är farligare för ungarna än att gå till skolan och riskera att de äldre eleverna fryser ut en i 9 år, eller bara för skojs skull skär lite i en eller fyller ens skåp med bajs (ja, sånt förekommer faktiskt i skolan, och tro det eller ej, misshandel i skolan polisanmäls inte speciellt ofta)...

03 juli, 2006 15:16  

Skicka en kommentar

<< Home