Creeper

tisdag, juni 27, 2006

Obligatoriskt eller förbjudet?


"Vi är snart i ett samhälle där hälften är obligatoriskt och resten förbjudet"
För en gångs skull har KD-ledaren han-som-ingen-kommer-ihåg-vad-han-heter-Göran-Hägglund sagt någonting klockrent. Nu slår han ett slag för ett hederligare Sverige, men med nästan bara den där civilkuragelagen som förslag till åtgärd.

Citatet skulle kunna indikera på ett parti med en vilja om mindre förbud och mer frivillighet, någonting som är långt ifrån verkligheten. För den som glömt bort det, så sprungar kristdemokraterna ur abortmotståndsrörelsen, har systematiskt nekat till valfrihet och frihet för homosexuella och har mig veterligen inte kämpat för att särskilt många förbud skall upphävas.

---

Intressant är också att biobesök och fildelning inte har något med varandra att göra. Istället så tittar fildelare mer på bio än medelsvensson, och de sjunkande antalet biobesök har andra orsaker. Men, som vanligt så är det lättare att ha förutfattade meningar och dra alla över en kam.

5 Kommentarer:

Blogger Blissing sa...

Det är väl snarare så att biobesök och fildelning har mycket med varandra att göra. Ju mer fildelning desto fler biobesök. Det var väl det som gjorde undersökningen så intressant. Dvs den kommer fram till precis det motsatta jämfört med vad MPAA lobbyn hävdar.

27 juni, 2006 10:18  
Blogger pelpet sa...

Fildelningen ger bättre bio nu när biograferna inte längre kan reglera tillgängligheten. Nu duger det inte länre med popcorn-sprutande filmfabriker.

KD har rätt i att det behövs ett hederligare sverige. Men lagstiftning om civilkurage är fel sätt. Istället borde man satsa på att i lag skydda de medborgare som ingriper mot brott och då och då ge symboliska belöningar till folk som visat stort civilkurage. Kanske en middag med kungen (eller Hägglund) och någon medalj eller liknande.

27 juni, 2006 12:35  
Anonymous Timmy sa...

"fildelnings" undersökningen säger väl som i stort sett alla vetenskapligt baserade diton, ter sig som bevisen är tämligen entydiga.

Det som är fashinerande är att vi har en bransh som likt en maffia organisation hotar och trakaserar sina största och trognaste kunder, "pirat" jakten måste vara en av dom största pr missarna i modern tid, när ska denna industri sluta skjuta sig själv i foten?

27 juni, 2006 15:38  
Anonymous Samuel sa...

Ang. undersökningen så kan det väl mycket rimligtvis vara så att fildelare är mer intresserade av film än gemene man, och det var en anledning till att de börja fildela?

I så fall är det möjligt att de ser sina favoritfilmer eller de större filmerna på bio, men kollar på de mindre släppen hemma.

29 juni, 2006 13:44  
Anonymous Ludvig Hoffman sa...

Att KD har en tradition som förbudsivrare har du helt rätt i. Från början ville de exempelvis förbjuda söndagsöppna affärer och mycket mer...

( Är själv en sån där hemsk "abortmotståndare", pingstvän och "skapelsetroende" naturvetare. *BUH* )

03 juli, 2006 16:03  

Skicka en kommentar

<< Home