Creeper

lördag, juni 24, 2006

Landsbygdsversionen av Monopol

Freddi Westerlund skriver om den nya monopolversionen, samt bidrar med sin egen. Eftersom jag bott större delen av mitt liv i olika landsortshålor, så presenterar jag härmed "Monopol- landsbygd":

Istället för att köpa gator så handlar det nu om byar. Hälften av alla byarna slutar med -hult, och den andra hälften med -torp. Givetvis så heter tre av byarna bara Hult och två bara Torp. Istället för tågstationer eller tunnebanestationer så har vi busshållsplatser varav två har hytt och är dubbelt så dyra. Vattenverket och elverket är istället korvkiosken och badplatsen. I detta monopolet använder man fortfarande pengar, eftersom att bara affärerna inne i stan tar kort. Däremot så är ändringen fastighetsskatt med även här, istället för lyxskatt.
 • Istället för hus/hotell så har du redan en fallfärdig mjölkbondgård på din tomt som du sedan skall göra om till vanlig bondgård för att sedan riva den helt och bygga skog på tomten, eftersom att det är det enda som är lönsamt (så länge inte Gudrun tittar förbi).
 • Fängelset försvinner helt. Ingen vill bli polis på landet. Istället så åker du fast för fortkörning när du dundrat förbi nittiovägskameran i 110. Du slipper betala dina böter om du sprayat din nummerskylt med reflektspray.
 • Om två eller fler spelare hamnar på samma ruta får ni betala tillbaka glesbygdsstödet till staten då det aldrig förekommer så många i samma by på landet.
Korten får följande texter:
 • Du glömde vinka till den förbipasserade bilen. Mannen blir sur och berättar det för två av sina vänner. En timma senare blir du uppringd av en bekant som hört historien av sin kusin och du får ursäkta dig för händelsen. Stå över ett kast.
 • Du är och handlar och blir stoppad av två turister från Stockholm. De frågar efter närmaste tunnelbanestation. Du får förklara att nästa buss går imorgon. Stå över tre kast och hjälp dem tillrätta.
 • Du hjälper tre tyska turister att skruva ner en älgskylt. De blir lyriska. Inkassera 3000kronor.
 • Du blir sugen på en stor latte. Flytta till närmaste busshållsplats, stå över två kast medan du väntar på att bussen skall komma och ta dig in till närmaste stad.
 • Du blir bjuden på bål på bygdegårdens tioårsjubileum. Det visar sig vara gjort på hembränt och du blir blind. Avsluta spelet.
 • Du är man och tar för dagen på dig en rosa tröja. På väg till byn möter du ett gäng som kallar dig "bög" och slår ner dig, trots att de är kusiner till din gravida flickvän. Avsluta spelet och flytta in till stan.
 • Du är på väg hem från jobbet men tar dig inte fram på grusvägen till ditt hus eftersom att det står tre kor i vägen. Du stannar bilen och hjälper bonden fösa in dem i hagen igen. Bonden blir glad och du får gratis mjölk livet ut (eller tills bonden slutar med mjölkproduktion alt. går i konkurs).
 • Du kommer hem från stan och har köpt ny mobil. Väl hemma så inser du att den inte har någon täckning eftersom det inte är ett teliatelefon. Betala 1000kronor för ett byte av abonnemang.
 • Det är vinter, du kommer hem från jobbet, och du inser att du glömt att elda på morgonen. Stå över två kast för att hugga färdigt veden och sätta igång en panna så det blir varmt.
 • Du är på en släktmiddag och inser att hela byn samt alla kringbyar är där. Du börjar oroa dig för dina eventuella barns framtid, avslutar spelet och flyttar in till stan.
Samtliga korttextförslag bygger på verkliga händelser.

7 Kommentarer:

Blogger Magnus Persson sa...

Va, ingen kobingo? Annars så drog jag på smilbanden flera gånger om medan jag läste regelförslaget. :D

24 juni, 2006 20:07  
Blogger Johanna Nylander sa...

Ingen ko-bingo, men att få fösa kor på vägen hem från jobbet är från en episod i Gullbranna (11km från Laholm) för någon sommar sedan...

24 juni, 2006 20:18  
Blogger von Adler sa...

Du glömde ett par:

"Du försöker ordna en fest och blir nerdragen i att försöka utreda de tre generationer gamla släktfejderna för att se vilka som kan vistas i samma lokaler som vilka. Stå över ett kast."

"Du flyttar till en stor nyrenoverad tvåplansvilla med trådgård, garage och ekonomibyggnad och inser att den kostat mindre än en medelstor garderob i stan. Inkassera 7000kr i utebliven räntekostnad."

Annars roligt, även om jag själv är ett glesbyggdsälskande miffo. §;c)

25 juni, 2006 10:27  
Anonymous Saint sa...

Asbra =)

Får ni bygga spel i Skövde? isf måste du ju göra det =)

25 juni, 2006 11:11  
Blogger Mikael M sa...

Helt klart Centerpartipropaganda - men det kan vara roligt för det. Har själv en otroligt rolig historia om Centerpartipolitiker i Västerås som hade en tävling om vem som kunde äta upp en rulle Centyer snabbast - och därefter säga CENTERN(glufsglufs)ÄR SLUT !! i mikrofonen. Kan inte komma på något liknande för Liberaler (möjligen Libresse - LIBRESSEN ÄR KLAR ??), men förresten, det heter ju folkpartiet. Dag att hitta på lite roliga tävlingar, även för väljare med medelgod IQ och som inte äger en PC? Men det förekommer väl inte sådana egenheter hos ungliberaler.

25 juni, 2006 17:13  
Blogger MiA sa...

Oh, att inte vinka åt bilar är ju så på pricken att det är skrämmande :).

"Du måste förklara för dina gäster att ni redan är i centrum. Stå över ett kast för att informationen skall hinna sjunka in."

26 juni, 2006 22:04  
Anonymous Ludvig Hoffman sa...

Jättekul! Fast det liknar spelet "Götebörsen" en hel del... (Ett bra MAD-spel)

04 juli, 2006 20:44  

Skicka en kommentar

<< Home