Creeper

tisdag, juni 20, 2006

Internationella flyktingdagen

Sådär nu lagom innan sveriges sista gruppspelsmatch i FotbollsVM tänkte jag påminna om att det idag är den Internationella Flyktingdagen. Själv befann jag mig under lunchtid (på vägen mellan skövde och halmstad) på stora torget i Borås och lyssnade på en manifestation arrangerad av folkpartiet och vänsterpartiet, just för flyktingarnas skull.

Sverige är fortfarande kassa på flyktinghantering. Vi har ett migrationsverk som inte fungerar och borde läggas ner, vi avvisar fortfarande flyktingar som riskerar dödstraff eller hedersmord i sina hemländer, vi avvisar människor som flyr för att de är förföljda bara på grund av sin sexuella läggning, eller sitt kön. Inte heller klarar vi av att behandla de som väl kommit hit med värdighet och respekt, utan jobbiga fall firas med skumpa och tårta hos miggorna.

Att ett land som ändå säger sig kämpa om demokrati och mänskliga rättigheter kan prickas av FN:s tortyrkommité är för mig egentligen ofattbart, inte heller att förglömma är migrationsminister Barbro Holmbergs ord från förra året:

"Att låta de apatiska flyktingbarnen få stanna vore en humanitär katastrof"

Själv tycker jag att den största humanitära katastrofen är ministern själv.

2 Kommentarer:

Blogger Kapten Napalm sa...

Word. Dumma människor som har höga poster är skrämmande.

20 juni, 2006 15:01  
Blogger Redhead sa...

Jag trodde att höga poster var skrämmande för att de lockar till sig dumma människor?

22 juni, 2006 22:24  

Skicka en kommentar

<< Home