Creeper

måndag, mars 06, 2006

En kvinnlig Tim Burton och mörkblå hudvårdsprodukter

I natt hölls det årliga hollywoodjippot oscarsgalan. Min ambition att se den slutade i första reklampausen då helgens strapatser gjort mej lagom trött. Någonting jag under min vakna tid faktiskt hann se var enhel hög av alla de klänningar och kreationer som den kvinnliga skaran av oscarsdeltagarna bar.

Visst hör oscarsgalan till något av det mer utseendefixerade för båda könen, men jag saknar fortfarande en kvinnlig tim burton, eller i alla fall någon som i likhet med honom kan klara sig med bara tre minuters förberedelse utan att inneha magiska krafter eller en god fé a lá askungen, och samtidigt åtnjuta den respekt på den röda mattan som Burton faktiskt får. Sen är det ju bara att beklaga att (nästan) alla män går runt i svart, och verkligen inte har så mycket de kan stoltsera med, eller sätt att synas.

Tidigare under gårkvällen fölls filosofier om hudvårdskedjan Niveas produkter för män. För om det är sant att allt som kläs i rosa helt plötsligt blir till för kvinnor, så blir allt som kläs i mörkblått till för män. Serien "Nivea for men" är totalt mörkblå, säkert ingen gigantisk skillnad i innehållet jämfört med vanliga nivea som riktar sig till kvinnor, men män som köper produkterna kan känna sig trygga med att det är något som riktar sig till dem och inte till kvinnor. För det där med skilda produkter till olika kön är ju verkligen viktigt. Eller?

En produkt där innehållet verkligen (i alla fall varit) den samma är rakhyvlar. Skaftet och färgen skiljer, och priset, men ingenting mer. Likväl är det viktigt för konsumenter att skaffa sig olika sorts hyvlar beroende på könstillhörighet, någotning som uppenbarligen säljer, och ja, jag har en kvinnlig variant på badrumshyllan...

För övrigt missade jag återigen melodifestivalen. Måste ta reda på när reprisen går (någon som vet?), alternativt se till att lyssna på låtarna på annat sätt. Tippar på att det blir det senare. Fester och tillställningar som bestämms på andra bloggars kommentarssidor har visat sig vara en bra grej, även om det kan ha vissa gröna baksidor. Festbloggande kanske är nästa hit?

6 Kommentarer:

Anonymous Slabbe sa...

Melodifestivalen gick i repris idag (måndag)

Finns på TPB http://thepiratebay.org/details.php?id=3452802

Sämsta deltävlingen hittills...

06 mars, 2006 16:18  
Blogger Johanna Nylander sa...

Jag såg det. Kom hem för lunch mellan två föreläsningar, slog på tv:n och lyckades se alla låtarna :) Så nu är jag nöjd igen...

Fast det var dålig klass på låtarna. Såg inte förra, så jag kan inte säga att det var den sämsta, men andreas johnsson är nog fortfarande favoriten :)

06 mars, 2006 16:26  
Blogger Krohnman sa...

Hit, helt klart. Dock inget nytt. Blog Dizz! är en ständig pionär inom bloggosfären.

06 mars, 2006 19:19  
Blogger Johanna Nylander sa...

Mkt lyckat, tyvärr tror jag inte att jag skulle få samma uppsluppning av folk om jag började blogga om det samma... ;)

Eller orkar folk ta sig till skövde?

06 mars, 2006 21:40  
Anonymous Pontus sa...

"viktigt för konsumenter att skaffa sig olika sorts hyvlar beroende på könstillhörighet"

Jag håller inte alls med, tror snarare att det är barndom och uppfostran som gjort att kvinnor i större utsträckning gillar rosa än mörkblå(kanske tom generna?). Jag tror iaf inte att en kvinna aktivt väljer att köpa en rosa rakhyvel pga. sin könstillhörighet!?

Själv använder jag rosa rakhyvel, de är riktigt coola, ofta bättre formgivna än "de för män".

07 mars, 2006 22:04  
Anonymous Maria sa...

Hehe. Just rakhyvlar och Niveas produktuppdelning brukar jag gå och störa mig på. Det lär ju vara i stort sett samma innehåll, åh vad jag önskar att jag levde i en värld med könsneutrala Niveaburkar! ;) Rakhyvlar är ju också ett intressant kapitel. Männens rakhyvlar heter saker som "Mach 3 Turbo", kvinnornas heter "Venus" och "Divine" och i reklamen ligger en massa kvinnor på marken och viftar med benen... :P

08 mars, 2006 00:38  

Skicka en kommentar

<< Home